Ahola

Ahola

Osoite: Sibeliuksenväylä 57, Järvenpää, näytä kartalla

Puhelin: 040 315 2213, 040 315 3881

Sähköposti: ahola@jarvenpaa.fi

Sivusto: www.jarvenpaa.fi/ahola

 

Ahola on kulttuurikohde ja museo, joka oli kirjailija Juhani Ahon ja hänen puolisonsa taidemaalari Venny Soldan-Brofeldtin koti vuosina 1897 – 1911.

Tuusulanjärven taiteilijayhteisö sai alkunsa, kun kirjailija Juhani Aho ja taidemaalari Venny Soldan-Brofeldt muuttivat marraskuussa 1897 Tuusulanjärven rannalle Vårbackan huvilaan. Huvilan nimeksi vakiintui sittemmin Ahola.

Varaa opastettu kierros tai draamaopastus Aholasta sähköpostitse ahola(at)jarvenpaa.fi tai puhelimitse museon aukioloaikoina 040 315 2213. Opastusmaksu 40€ / 25 henkilön ryhmä. Yli 25 hengen ryhmiltä veloitamme 80€. Jaetuilla ryhmillä on kullakin käytössään oma opas. Draamaopastus Aholassa 50€ / 25 henkilön ryhmä.

Aholassa on museokauppa ja pieni kahvio.
Kesän 2019 aukioloajat: touko-syyskuu ti-su klo 10-18
Pääsymaksut 7/6/4€ tai Museokortti  museokortti

Ajankohtaista

Ahola sulkeutuu 29.9. talviajaksi ja avataan jälleen toukokuussa 2020. 

 

Aholan tunnelmaa

AholaAhola

Pariskunnan pitkäaikaisimmassa kodissa esitellään heidän elämän-työtään. Juhani Aho kirjoitti Aholassa muun muassa romaaninsa ”Kevät ja takatalvi” ja ”Juha” sekä suuren joukon ”lastuja”.

AholaKirjailija Juhani Aho

Kansalliskirjailijan Ahon mieltymys ulkoilmaelämään näkyy museossa kalastus-välineiden ja retkivarusteiden runsautena. Kansankuvaajan ja yhteiskunnallisen ajattelijan kirjoja on esillä monipuoli-sesti, mukana myös aikanaan kiellettyjä tai salanimellä ilmestyneitä julkaisuja.

AholaVenny Soldan-Brofeldt

Kuvataiteilija Venny Soldan-Brofeldt vaikutti taidekasva-tuksen sekä naisasialiikkeen parissa. Taitavana piirtäjänä hän pystyi hetkessä vangitsemaan paperille oivaltavia tuokiokuvia. Esillä on taiteilijan luonnoksia, kirjankuvituksia, pienois-veistoksia sekä koruja.

 

blogikirjoituksia kohteesta

Himomatkaajan turinoita: www.rantapallo.fi/himomatkustaja/2017/06/05/tuusulan-rantatien-taiteilijayhteison-synty-ahola

 Kartta

 

 

© Tuusulanjärven Matkailu ry.