Näe ja Koe

Näe ja koe Tuusulanjärvellä

Nähtävyydet, museot ja elämykset Tuusulanjärvellä

Tuusulanjärven rannoilla on paljon nähtävää ja koettavaa. Tuusulan ja Järvenpään nähtävyydet, museot ja luontokohteet tekevät Tuusulanjärven alueesta ainutlaatuisen ja kompaktin kokonsa myötä myös helposti koettavan matkakohteen. Tuusulanjärven alue on täydellinen retkikohde jopa lyhyelle päiväretkelle, sillä siirtyminen kohteesta toiseen on helppoa. Mutta jos haluat todella nauttia idyllisen Tuusulan Rantatien tunnelmasta, fiilistellä taiteilijakodeissa ja luomoutua järvimaisemasta, varaa vierailullesi runsaammin aikaa. Yövy viihtyisässä majoituksessa, nauti hyvää ruokaa ja tutustu alueeseen vaikkapa polkupyörän selästä.

Taiteilijakodit

Tuusulanjärven rannoille syntyi noin sata vuotta sitten ainutlaatuinen taiteilijayhteisö, jolla oli aivan erityinen sija suomalaisuuden tarinan synnyssä. Tänään kansallisromanttiset taiteilijakodit vievät kävijänsä aitoihin tunnelmiin, joissa synnytettiin se kansallistunne, joka inspiroi ja johdatteli kansakunnan itsenäistymiseen 1917.

Järvimaisemat pyörän selästä tai soutuveneestä

Retkikohteena Tuusulanjärven alue tarjoaa myös hienot harrastusmahdollisuudet niin kesällä kuin talvellakin. Kauniit maisemat ja hyvä pyörätie houkuttelevat n. 24 km kierrokselle järven ympäri. Järven ympäristössä on monia virkistysalueita kuten Sarvikallio, josta näkee taiteilijayhteisöäkin inspiroineen komean kansallismaiseman. Eikä sinun tarvitse ihailla järveä vain rantatöyräiltä, sillä voit vuokrata soutuveneen edullisesti ja helposti. Soutaen pääset vaikkapa upean Sarvikallion näköalapaikan tai taiteilijakoti Halosenniemen laiturille. Oletko muuten koskaan saapunut soutamalla luontopolulle tai museokäynnille?

Elävää kulttuuria

Tuusulanjärven alue tunnetaan myös elävän kulttuurin kehtona. Monet vuosittaiset festivaalit tuovat upeita elämyksiä Tuusulanjärven rannoille. Konsertteja, klubi-iltoja ja taidetapahtumia on tarjolla viikoittain. Tapahtumakalenterista voit tarkistaa mitä seudulla tapahtuu vierailusi aikana.

Lue blogi: Himomatkaajan turinoita Tuusulanjärven merkittävistä matkailukohteista

Säveltäjä Jean Sibeliuksen koti, joka valmistui vuonna 1904 Lars Sonckin suunnittelemana. Tunnelmallinen kotimuseo, joka on auki yleisölle kesäaikaan.

Tutustu

Sarvikallion virkistysalueelta aukeaa upeat näkymät Tuusulanjärvelle. Taiteilijayhteisön ’Pikku-Koli’ , joka on yhä paras paikka upeiden maisemien katseluun ja ikuistamiseen.

Tutustu

Taidemaalari Pekka Halosen erämaa-ateljee vuodelta 1902. Upea hirsihuvila järven rannalla kätkee sisäänsä ainutlaauisen tunnelman ja vaihtuvan taidenäyttelyn.

Tutustu

Tuusulanjärven ympäri on mukava pyöräillä. Kauniit maisemat ja hyvä pyörätie houkuttelevat niin paikallisia kuin matkailijoitakin noin 24 km reitille. Reitti on helppo kulkea kartan tai älypuhelimelle ladattavan sovelluksen ääniohjeiden avulla.

Tutustu

Kotiin viemisiä voi löytää vanhasta navetasta tai ruukin entisestä makasiinista, moderneista tehtaanmyymälöistä ja käsityöläisten pajoista.

Tutustu