Näe ja Koe

Näe ja koe

Tuusulanjärvi tarjoaa elämyksiä

Tuusulanjärven rannoille syntyi noin sata vuotta sitten ainutlaatuinen taiteilijayhteisö, jolla oli aivan erityinen sija suomalaisuuden tarinan synnyssä. Tänään kansallisromanttiset taitelijakodit vievät kävijänsä aitoihin tunnelmiin, joissa synnytettiin se kansallistunne, joka inspiroi ja johdatteli kansakunnan itsenäistymiseen 1917. Tuusulanjärven alue on täydellinen retkikohde, sillä pieneltä alueelta löytyy runsaasti nähtävää ja koettavaa.

Retkikohteena Tuusulanjärven alue tarjoaa myös hienot harrastusmahdollisuudet niin kesällä kuin talvellakin. Kauniit maisemat ja hyvä pyörätie houkuttelevat n. 24 km kierrokselle järven ympäri. Järven ympäristössä on monia virkistysalueita kuten Sarvikallio, josta näkee taiteilijayhteisöäkin inspiroineen komean kansallismaiseman.

Tietoa museokävijöille 2021Tuusulanjärven merkittävät matkailukohteet

Säveltäjä Jean Sibeliuksen koti, joka valmistui vuonna 1904 Lars Sonckin suunnittelemana. Tunnelmallinen kotimuseo, joka on auki yleisölle kesäaikaan.

Tutustu

Sarvikallion virkistysalueelta aukeaa upeat näkymät Tuusulanjärvelle. Taiteilijayhteisön ‘Pikku-Koli’ , joka on yhä paras paikka upeiden maisemien katseluun ja ikuistamiseen.

Tutustu

Taidemaalari Pekka Halosen erämaa-ateljee vuodelta 1902. Upea hirsihuvila järven rannalla kätkee sisäänsä ainutlaauisen tunnelman ja vaihtuvan taidenäyttelyn.

Tutustu

Tuusulanjärven ympäri on mukava pyöräillä. Kauniit maisemat ja hyvä pyörätie houkuttelevat niin paikallisia kuin matkailijoitakin noin 24 km reitille. Reitti on helppo kulkea kartan tai älypuhelimelle ladattavan sovelluksen ääniohjeiden avulla.

Tutustu

Kotiin viemisiä voi löytää vanhasta navetasta tai ruukin entisestä makasiinista, moderneista tehtaanmyymälöistä ja käsityöläisten pajoista.

Tutustu