Järvenpään taidemuseo

Osoite: Kirjastokatu 8, Järvenpää
Puhelin: 040 315 3881
Sähköposti: taidemuseo@jarvenpaa.fi
Sivusto: www.jarvenpaantaidemuseo.fi

Näe ja koe

Järvenpään taidemuseo

Järvenpään taidemuseo saa kauan kaivatun pysyvän kokoelmanäyttelyn. Järvenpään taidemuseolla on Suomen kattavin kokoelma Tuusulanjärven taiteilijayhteisön jäsenten Eero Järnefeltin (1863–1937) ja Venny Soldan-Brofeldtin (1863–1945) taideteoksia. Molempien taiteilijoiden syntymästä tulee kuluneeksi 160 vuotta vuonna 2023 ja Järvenpään taidemuseo nostaa esille taiteilijat pysyvässä kokoelmanäyttelyssä.

Kokoelmanäyttelyssä taiteilijoiden teokset kuljettavat Tuusulanjärvelle, taiteilijakoteihin, meren äärelle, Kolille ja matkoille Pietariin ja Pariisiin. Yleisö on osallistunut teosten valintaan äänestämällä ja mukana näyttelyssä ovat myös yleisön suosikit.

Museossa järjestetään runsaasti ohjeisohjelmaa kaiken ikäisille. Ohjelmassa on luentoja, opastuksia, työpajoja sekä teemapäiviä. Vierailijoilla on mahdollisuus osallistua yleisöopastukselle sunnuntaisin klo 13.

Järvenpään taidemuseo sijaitsee Järvenpään rautatieaseman välittömässä läheisyydessä ja on avoinna vuoden ympäri. Museokaupasta voi ostaa taideaiheisia matkamuistoja.

Näyttelyt 2024

7.4.-31.8.2024
Sävelten arkkitehtuuria, Villa Kokkonen kotina

Tervetuloa matkalle ainutlaatuiseen maailmaan, missä musiikki ja arkkitehtuuri sulautuvat yhdeksi lumoavaksi tarinaksi. Villa Kokkonen, Alvar Aallon suunnittelema taiteilijakoti ystävälleen, säveltäjä Joonas Kokkoselle vuonna 1967, toimii tämän tarinan keskiössä. Kurkista, miten nämä kaksi akateemikkoa kohtasivat ja miten tämä upea talo sai alkunsa. Seuraa matkaa ensimmäisestä luonnoksesta talon syntysijoille ja ota selvää miten pöytäliinat liittyvät tähän kaikkeen.

Moniaistinen näyttely kutsuu sinut tutustumaan säveltäjä Joonas Kokkosen ja arkkitehti Alvar Aallon yhteistyönä luomaan arkkitehtoniseen mestariteokseen.

6.10.-2024-23.2.2025
Koulu + taide – Kauneusaistin kasvatusta

Koulu + taide -näyttely esittelee katsauksen koulujen taiteeseen. Näyttely kurottaa ajassa taaksepäin ja tuo esiin koulujen taiteen kiehtovia esimerkkejä 1900-luvun alusta nykypäivään.

Pääsymaksut 2024
Aikuiset 9 €
Eläkeläiset 8 €
Lapset alle 18 v. 0 €
Opiskelijat, varus- ja siviilipalvelusmiehet, työttömät 4 €
Museokortti 79 €
Museokortin uusinta 73 €

Yhteislippu Taidemuseoon ja Aholaan (voimassa kesällä)
Aikuiset 12 €
Eläkeläiset 10 €
Opiskelijat, varus- ja siviilipalvelushenkilöt, työttömät 6 €
Museokortti käy

Aukioloajat:
Tammi–huhtikuu ke–su klo 10–17
Touko–elokuu ti–su klo 10–17
Loka–joulukuu ke–su klo 10–17

Tarkista poikkeukset aukioloaikoihn taidemuseon sivustolta!