Järvenpään taidemuseo

Osoite: Kirjastokatu 8, Järvenpää
Puhelin: 040 315 3881
Sähköposti: taidemuseo@jarvenpaa.fi
Sivusto: www.jarvenpaantaidemuseo.fi

Näe ja koe

Järvenpään taidemuseo

Järvenpään taidemuseo saa kauan kaivatun pysyvän kokoelmanäyttelyn. Järvenpään taidemuseolla on Suomen kattavin kokoelma Tuusulanjärven taiteilijayhteisön jäsenten Eero Järnefeltin (1863–1937) ja Venny Soldan-Brofeldtin (1863–1945) taideteoksia. Molempien taiteilijoiden syntymästä tulee kuluneeksi 160 vuotta vuonna 2023 ja Järvenpään taidemuseo nostaa esille taiteilijat pysyvässä kokoelmanäyttelyssä.

Kokoelmanäyttelyssä taiteilijoiden teokset kuljettavat Tuusulanjärvelle, taiteilijakoteihin, meren äärelle, Kolille ja matkoille Pietariin ja Pariisiin. Yleisö on osallistunut teosten valintaan äänestämällä ja mukana näyttelyssä ovat myös yleisön suosikit.

Museossa järjestetään runsaasti ohjeisohjelmaa kaiken ikäisille. Ohjelmassa on luentoja, opastuksia, työpajoja sekä teemapäiviä. Vierailijoilla on mahdollisuus osallistua yleisöopastukselle sunnuntaisin klo 13.

Järvenpään taidemuseo sijaitsee Järvenpään rautatieaseman välittömässä läheisyydessä ja on avoinna vuoden ympäri. Museokaupasta voi ostaa taideaiheisia matkamuistoja.

Näyttelyt 2023

15.10.2023-29.2.2024
Lukemisen lumoa

Lukemisen lumo, uppoutuminen, keskittyneisyys ja rauha. Näyttelyssä nähdään rakastettuja maalauksia lukevista ihmisistä. He viettävät aikaa kirjojensa äärellä kodin piirissä ja puutarhoissa, viivähtäen kirjallisuuden yksityisissä ja jaetuissa maailmoissa. Näyttelyn teemat punovat yhteen lukemisen henkilökohtaisuutta ja yhteiskunnallisia merkityksi.

Näyttelyssä nähdään teoksia Wäinö Aaltoselta, Alvar Cawénilta, Hilda Flodinilta, Pekka Haloselta, Kari Juvalta, Eero Järnefeltiltä, Väinö Kamppurilta, Helmi Kuuselta, Juho Rissaselta, Helene Schjerfbeckiltä, Venny Soldan-Brofeldtilta, Ellen Thesleffiltä, Ville Vallgrenilta ja Maria Wiikiltä.

Pääsymaksut 2023
Aikuiset 9 €
Eläkeläiset 8 €
Lapset alle 18 v. 0 €
Opiskelijat, varus- ja siviilipalvelusmiehet, työttömät 4 €
Museokortti 76 €
Museokortin uusinta 69,50 €

Yhteislippu Taidemuseoon ja Aholaan (voimassa kesällä)
Aikuiset 12 €
Eläkeläiset 10 €
Opiskelijat, varus- ja siviilipalvelushenkilöt, työttömät 6 €
Museokortti käy

Aukioloajat:
Tammi–huhtikuu ke–su klo 10–17
Touko–elokuu ti–su klo 10–17
Loka–joulukuu ke–su klo 10–17

Tarkista päivittäiset aukioloajat taidemuseon sivustolta!