Seitsemän veljeksen vaellusreitti

Näe ja koe

Seitsemän veljeksen vaellusreitti

Älypuhelinopastus tutustuttaa kansalliskirjailijan patikkareittiin

Seitsemän veljeksen vaellusreitti on 90 kilometrin pituinen patikkareitti Helsingistä Tuusulan kautta Hyvinkäälle. Taival kulkee kirjailija Aleksis Kiveen ja Seitsemän veljestä -romaaniin liittyvien kohteiden kautta niin metsäluonnossa kuin asutuksen lomassa. Älypuhelimissa toimiva mobiiliopastus esittelee alueen luontoa, historiaa, henkilöitä, tapahtumia ja antaa kuntoilu- ja venyttelyohjeita.

Tuusulassa reitti kulkee Ruotsinkylän tutkimusmetsän metsäpolkuja ja johtaa Tuusulanjoen jokilaakson ja Lahelan pyöräteiden kautta Nahkelaan kulttuurimaisemaan. Osuus on pituudeltaan noin 15 kilometriä. Liityntäreitti ohjaa Tuusulanjärveä kiertävälle Citynomadi-opastukselle.

Reittiä voi kulkea pätkä kerrallaan kylästä kylään tai viettää sillä jopa viikon. Monet leikkipuistot sopivat lapsiperheille hauskoiksi taukopuuhapaikoiksi. Osa matkasta sopii myös hiihtoon ja maasto- tai maantiepyöräilyyn.

Reittiä täydentää Tuusulassa Ruotsinkylän tutkimusmetsässä kiertävä kolmen kilometrin mittainen lenkki, jonka varrella tutustutaan eläinlajeihin ja kuntoillaan Tmi Hyvähapen ohjeiden mukaan. Lahelassa menoa rytmittävät Liikuntaseura Syke Tuusulan kuntoiluvinkit.

Reitille pääsee mainiosti Bergan liityntäpysäköintialueelta (Maisalantie 131), Professorin pytingiltä (Maisalantie 191), Klemetskogs skolalta (Maisalantie 273), Lahelan K-marketilta (Lahelantie 280). Häklin uimapaikalta (Hosionsuonmutka 1) ja Nahkelan koululta (Nahkelantie 397).

Lue lisää täältä.

Kuvat: Tomi Sauranen