Lassilan Tila ja Ruokaosuuskunta Oma Maa

Osoite: Paijalantie 341, 04300 Tuusula
Puhelin: 050 5479428
Sähköposti: ulla.kirsikka@gmail.com
Sivusto: www. lassilantila.fi/

Näe ja koe

Lassilan Tila ja Ruokaosuuskunta Oma Maa

Lassilan suku on viljellyt ruokaa Tuusulan Paijalassa vuodesta 1697. Lassilan tila tunnetaan ekologisesta, hiiltä maahan sitovasta ja biodiversiteettiä rikastuttavasta ruoan kasvattamisesta. Tilalta voi käydä ostamassa ympäri vuoden luomutuotteita kuten kananmunia, jauhoja ja ryynejä. Tilalla toimii myös Ruokaosuuskunta Oma Maa, johon liittymällä voi hakea myös tuoretta satoa sisältävän satokassin tilapuodista joko kerran viikossa tai joka toinen viikko. Tilalla toimii myös Paijalankylän Saippuapaja.

Lassilan tila löytyy Tuusulanjärven ympäripyöräilyreitin varrelta järven länsirannalta.

 

Tilapuoti
Tilapuodista voit ostaa jauhoja ja ryynejä, härkäpapua, herneitä, kananmunia, hunajaa, rypsiöljyä, ynnä muita herkkuja, sekä rehua ja kuivikkeita eläimille. Tilapuodista löytyy myös tilalla käsin valmistettuja, Paijalan saippuapajan, luonnonsaippuoita. Tilapuoti on avoinna: ke-pe 10-18, la 12-15.

Paijalankylän saippuapaja

Paijalankylän saippuapaja valmistaa Paijalan kylässä, Lassilan tilalla, luonnonsaippuaa tilalta kerätyistä kasveista. Saippuoita on myynnissä tilapuodissa.

Ruokaosuuskunta Oma Maa

Lassilan tilalla toimii ruoantuotannon edelläkävijä; ekologista ruokaa viljelevä ja biodiversiteettiä rikastuttava ruokaosuuskunta, jonka toimintaa arvostetaan laajasti myös maailmalla. Oma maassa kasvatetaan ruokaa koko kasvisruokaympyrän kattavasti avomaalla, metsäpuutarhoissa ja kasvihuoneissa kumppanuusmaatalouden idealla eli yhdessä ruokajäsenten kanssa. Näin kaupunkilaisetkin saavat yhteyden maahan, ruokaan ja luontoon. Osuuskunta Oma Maa  on avannut ensimmäisen osakeantinsa eettisestä sijoittamisesta ja kestävästä elämästä kiinnostuneille: www.omamaa.fi/osakeanti