Koiramäen pajutalli

Osoite: Forsteninkuja 10, Tuusula
Puhelin:
040 539 6641
Sähköposti: paju@koiramaenpajutalli.fi
Sivusto: www.koiramaenpajutalli.fi

Näe ja koe

Koiramäen pajutalli

Reilun hehtaarin kokoinen, korkeiden kuusiaitojen ympäröimä pihapiiri kätkee sisälleen monenmoista nähtävää ja ihasteltavaa. Tilan uudemmassa 1850-luvulta peräisin olevassa päärakennuksessa toimii ihastuttava sisustuspuoti ja pieni vanhanajan herkkukahvila. Kievari, vanhempi päärakennus 1700-luvulta, toimii ryhmä- ja kurssitilana.

Pihapiirissä riittää nähtävää ja koettavaa – pajuviljelmä, kanila, puutarhamyymälä, museoaitta ja lapsille oma leikkiaitta. Vehreässä puutarhassa valtaa pitävät pajuiset eläinhahmot. Ulkoterassilla pähkinäpuun katveeseen voi pysähtyä nauttimaan rentouttavasta kahvihetkestä. Tauon päälle maistuu ehkä vielä vierailu läheiseen Peikkometsään.

Pajuinfo

Paju on monipuolinen, sitkeä ja notkea materiaali. Perinteisesti siitä on tehty lähinnä tarve-esineitä, mutta lehdistä ja juurista on myös valmistettu kuume- ja reumalääkettä. Mihin kaikkeen ja miten pajua voidaankaan käyttää – siitä saat lisää tietoa Koiramäen Pajutallin Pajuinfosta. Koiramäellä viljellään kahdeksaa eri pajulajiketta ohuista punontapajuista aina paksuihin aitapajuihin saakka.