Ainola

Ainola

Osoite: Ainolankatu, Järvenpää näytä kartalla

Puhelin: 09-287 322 (museon aukioloaikoina)

Sähköposti: info@ainola.fi

Sivusto: www.ainola.fi

 

Järvenpäässä, Tuusulanjärven maisemissa sijaitseva Ainola oli säveltäjämestari Jean Sibeliuksen ja hänen perheensä koti vuodesta 1904 lähtien. Hirsistä rakennetun huvilan suunnitteli arkkitehti Lars Sonck. Etäisyys pääkaupungista tarjosi rauhan säveltäjän luomistyölle, ja lähistöllä asuvista taiteilijaperheistä koostui vilkas ystäväpiiri.

Kun arkkitehti Lars Sonck ryhtyi suunnittelemaan Ainolaa, Jean Sibeliuksella oli kaksi toivomusta. Hän halusi työhuoneensa ikkunasta näköalan Tuusulanjärvelle ja ruokasaliin vihreän takan. Sibelius yhdisti tietyt värit tiettyihin sävelkorkeuksiin ja vihreä takka soi hänelle F-duurissa.

Ainola on auki kesäaikaan (touko-syyskuu) 2.5.-29.9.2019, ti-su 10-17, suljettu maanantaisin ja juhannuksena 21.-22.6.2019.

Ainolasta löytyy myös Aulis-kahvio sekä pieni museokauppa. Opastukset ryhmille ovat ilmaisia, mutta ne on varattava etukäteen.

Opastusvarauksia vuodelle 2019 voi tehdä sähköpostilla: info@ainola.fi

Pääsymaksut: aikuiset 10 €, eläkeläiset 8 €, opiskelijat 4 €, lapset (7-16v.) 2 €.
Maksuton sisäänpääsy Museokortilla museokortti

Ainolan tunnelmaa

Sisäkuva Ainola

Ainola

Jean ja Aino Sibelius perheineen muuttivat Ainolaan 1904 ja hirsihuvilassa on yhä edelleen lämmin kodin tunnelma. Kaikki on yhä kuten Sibeliusten aikaan: pelargoniat kukkivat ikkunalla ja isännän keppi ja hattu löytyvät kammarin pöydältä. Kylpyhuoneesta pilkistävät jopa hammasharjat!

Ainola

Puutarha

Vesijohtoa ei talossa ollut Jean Sibeliuksen aikana, sillä hän ei halunnut sävellystyönsä häiriintyvän. Vesijohdot tulivat taloon vasta vuonna 1963. Ainolan kokonaisuuteen kuuluu oleellisena osana myös Aino Sibeliuksen lähes omin käsin raivaama ja istuttama puutarha, joka hehkuu kukkaloistossaan. Myös Ainon suunnittelema käytännöllinen sauna Jannen kylpyammeineen on näkemisen arvoinen!

Takka Ainola

Ainolan takka

Ainolan ruokailutilassa huomio kiinnittyy heti raikkaan vihreään takkaan. Kun arkkitehti Lars Sonck ryhtyi suunnittelemaan Ainolaa, Jean Sibeliuksella oli kaksi toivomusta: hän halusi työhuoneensa ikkunasta näköalan Tuusulanjärvelle ja ruokasaliin vihreän takan. Sibelius yhdisti tietyt värit tiettyihin sävelkorkeuksiin ja vihreä takka soi hänelle F-duurissa.

 

Katso video

 blogikirjoituksia kohteesta

Himomatkaajan turinoita: www.rantapallo.fi/himomatkustaja/2018/07/13/ainola-aino-ja-jean-sibeliuksen-museokoti

Kartta

 

© Tuusulanjärven Matkailu ry.