Ruokarundi

Ekotekojen RuokaRundi

Tämän rundin kohteissa on ekoa ilmassa! Rakkaalle maapallolle ei ole yhdentekevää, miten toimitaan: vastuullisuus velvoittaa ja näissä kohteissa halutaan tehdä oma siivu kestävyyden edistämiseksi! Ole sinä myös mukana vierailemalla kohteissa!  

Krapi

Krapilla vieraillessasi voit valita kasvipainotteisesti niin Krapihovissa kuin kesäravintola Mankelissakin. Krapihovin pitopöytä on koottu kotimaisista satokauden vaihtelevista raaka-aineista, lähiruokaa ja pientilojen herkkuja arvostaen: Alkumaljaksi suosittelemme nauttimaan Raikas Tuusulanjärvi -drinkin. Jokaisesta drinkistä lahjoitetaan 1 euro Tuusulanjärven vesiensuojeluun.

Osoite: Rantatie 2, 04310 Tuusula

www.krapi.fi

Lammaskallio, Tuusula

Ekologinen kestävyys on varmaan kirjautunut tilan ja tilanomistajien DNA-han: vanhaa kunnioittaen ja säilyttäen eletään. Nykyinen 1800-luvun lopulla rakennettu päärakennus ja lähes yhtä vanha navetta ovat yhä toiminnassa. Tilalla oli 1900-luvulla pitkään liha- ja maitokarjaa, mutta lampaat palasivat tilalle uuden emännän myötä.Täällä kasvatetaan kotimaisia alkuperäisrotuja: Suomenlammasta sekä Kainuunharmasta. Lampaat laiduntavat kesäisin tehden arvokasta maisemanhoitotyötä. Luonnonhoitokohteita on sekä Järvenpäässä, että Tuusulassa rantavyöhykkeistä lintukosteikkoihin. Piipahda tilamyymälän ostoksille!

Osoite: Lammaskalliontie 87, 04380 Tuusula
Lammaskalliontila.fi

Härmän Rati

Täällä tehdään töitä tinkimättä omasta linjasta! Eli pyrkimyksenä on toimia esimerkkinä muille, ja raaka-ainevalinnoilla halutaan vaikuttaa puhtaan luonnon säilymiseen, tuotantoeläinten elinolosuhteisiin sekä siihen, millaisen maapallon jälkeemme jätämme! Eli piirun verran puhtaamman ainakin yhden ravintolan osalta. Kohde on moninkertainen Luomu SM-voittaja sarjassa” pienet yksityiset toimijat”.

Osoite: Vähäjärvenkatu 1a, 04400 Järvenpää
harmanrati.fi

Lassilan tila, Tuusula

Trendit vaihtuu ja vaikka vuosisadat vierii, niin täällä on pysyvyyttä! Lassilan suku on viljellyt ruokaa vuodesta 1697. Paikka tunnetaan ekologisesta, hiiltä maahan sitovasta ja biodiversiteettiä rikastuttavasta ruoan kasvattamisesta. Tilapuodissa myynnissä jauhoja ja ryynejä, härkäpapua, herneitä, kananmunia, hunajaa, rypsiöljyä, ynnä muita herkkuja ja tilalla käsin valmistettuja, Paijalan saippuapajan, luonnonsaippuoita. Tilapuoti auki yleisölle.

Osoite: Paijalantie 341, 04300 Tuusula
Lassilantila.fi

Maku Brewery

Maku Brewing on valmistanut oluita Tuusulan Ristikivellä vuodesta 2014. Panimon mentaliteetti oluen valmistukseen on, että olutta voi valmistaa myös fiksulla tavalla! Oluiden valmistukseen tarvittava ohramallas päätyy käytön jälkeen lähitilojen eläinten rehuksi, pakkausmateriaalit ovat valittu kotimaisista ja kestävistä vaihtoehdoista, olut valmistetaan kotimaisista, 100 km päässä panimostamme valmistetusta ohramaltaasta ja käytämme panimollamme ekologisia energiamuotoja… Monet asiat vaikuttavat siihen, millainen hiilijalanjälki panimon toiminnalla on. Ja ne osat, joihin panimo ei voi itse vaikuttaa vielä, he tuplakompensoivat uudelleenmetsitys- ja metsien & soiden suojeluohjelmiin. Näin Maku on tavoittanut hiilinegatiivisen oluenvalmistuksen!

Panimon myymälä palvelee perjantaisin klo 14-18 ja lauantaisin klo 11-15 osoitteessa Sarvivälkkeentie 12, Tuusula. Ja tietenkin voit myös nauttia oluista paikallisissa ravintoloissa!

Osoite: Sarvivälkkeentie 12, 04300 Tuusula
www.makubrewing.com

Ravintola Kerho

Ravintola Kerholla panostetaan niin sosiaaliseen kuin kulttuuriseen hyvinvointiin. Asiakkaat ja henkilökunta ovat keskiössä, kun kokonaisuutta kehitetään. Täällä ei unohdeta myöskään ekologista puolta: tiedetään, mistä raaka-aineet tulevat ja käytetään aina mahdollisimman lähellä tuotettuja raaka-aineita. Paikallista kulttuuria tuodaan esille vaihtuvien taidenäyttelyiden myötä!

Osoite: Tykkitie 1, 04300 Tuusula
Kerho.fi

Ruokarundit on tuotettu Ruokamatkailu ja paikalliset tuotteet (englanniksi: Food and Culture at Lake Tuusula) – hankkeen toimenpiteenä.
Ohjelma: Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014 – 2020
Ohjelman toimenpide: 7.4 Maaseudun palvelut
Ohjelman alatoimenpide: Maaseudun palvelut, kehittäminen
Leader-ryhmä: Eteläisen maaseudun osaajat EMO ry
Hankkeen toteutusalue: Kansainvälinen
Ohjausryhmä: Hankkeelle on asetettu ohjausryhmä

Tukea on myönnetty 36 000,00 euroa (Euroopan unionin osuus + valtion osuus), joka yhteensä on 90.0 prosenttia hankkeen tukikelpoisista kustannuksista. Tuen määrää (EU+valtio) laskettaessa on huomioitu muu julkinen rahoitus. Tuki on myönnetty vuoden 2019 talousarvion myöntämisvaltuuskiintiöstä momentilta 30.10.64 EU:n osallistuminen maaseudun kehittämiseen ja valtion rahoitusosuus EU:n osaksi rahoittamasta maaseudun kehittämisestä.