Härmän Rati

Syö ja juo

Härmän Rati

Luomuravintola Härmän Rati tarjoaa ravintola- ja juhlapalveluja Järvenpään Vanhankylässä.  Kaikki ruoka tehdään alusta loppuun saakka käsityönä tuoreista raaka-aineista. Kaikista raaka-aineista luomun osuus on 99%, vaikkakin tavoitteena on 100% luomuravintola. Härmän Rati on Luomu SM voittaja vuosilta 2017, 2018, 2019 ja 2020.

Arkipäivisin lounasta tarjotaan klo 10.30–15.00 sekä kesäaikana ja tilauksesta sesongin mukaisia konstailemattomia á la carte -annoksia. Lounas sisältää runsaan salaattipöydän buffetpöydästä, keiton, lämpimän ruoan lautasannoksina sekä kahvin.

Iltaisin ja viikonloppuisin ravintola toimii tilausravintolana, ja tarjolla on juhlabuffet tai luomubuffet.

Lähes 100-vuotiaat hirsiseinät ja perinteitä mukaileva sisustus tarjoavat mahtavat puitteet monenlaisten juhlatilaisuuksien järjestämiseen. Tilat ovat täysin esteettömiä. Pääsalin illallistilaisuudet noutopöydästä järjestyvät noin 80 henkilölle ja istuvat illalliset pöytiintarjoilulla noin 40 hengelle. Juhlatilaisuudet suunnitellaan ja toteutetaan joustavasti asiakkaan toiveet huomioonottaen. Härmän Ratilla on A-oikeudet.

Talon historiaa

Härmän Ratin päärakennus on siirretty Järvenpäähän Alahärmän Ojalan kylästä. 1920-luvulla rakennetun Ojalan kansakoulun hirsirakennuksen on suunnitellut kurikkalainen rakennusmestari Rekola. Koulutoiminnan loputtua 1966 rakennuksessa on toiminut mm. nahoittamo. Nyt kurikkalaiset isännät Janne ja Juha käskevät kaikki kylään. Tervetuloa!