Krapi

Osoite: Rantatie 2, Tuusula
Puhelin: 09 274 841
Sähköposti: myynti@krapi.fi
Sivusto: www.krapi.fi

Syö ja juo

Krapihovi ja Ravintola Mankeli

Krapin herkullinen tarina elää keittiössä. Se syntyy vuodenaikojen kiertokulusta, puhtaista suomalaisista raaka-aineista ja talon historiasta. Hyvään ruokaa laitetaan kaikki mitä on, mitään vähättelemättä, mitään liioittelematta, jokaiseen makuun koko sydän.

Ravintola Krapihovi

Ravintola Krapihovi vaalii ja luo suomalaista ruokaperinnettä idyllisessä huvilaympäristössä. Helmenharmaa, vihreäpuitteinen päärakennus on rakennettu vuonna 1883 valtioneuvos Souranderin kesähuvilaksi ja Krapin tilan päärakennukseksi.

Krapihovin keittiön tarina rakentuu vuodenaikojen kiertokulusta ja puhtaista suomalaisista raaka-aineista. Pihapiirissä on oma palvaamo, lihanleikkaamo sekä leipomo. Kaikki lautasella on omin käsin tehtyä, huolella valmistettua. Ruokasalissa on kolme kattausta: aamiainen, lounas ja illallinen – kaikki Krapin ruokamaailman suomalaista perinnettä.

Krapin pitopöydän menestyksen resepti koostuu perinteistä

Maineikas pitopöytä katettiin ensimmäisen kerran vuonna 1968, kun Salme Holma lähti kokeilemaan uutta konseptia pop up -tyylillä. Sana kiiri nopeasti ja pian pitopöytään jonotettiin ulko-ovelta asti sekä väkeä tuotiin syömään bussikuljetuksilla. Pitopöydässä on tarjottu aikoinaan muun muassa sianpääsylttyä. Krapin pitopöydän huikeasta historiasta voit lukea lisää täältä.

Ravintola Mankeli

Keväästä syksyyn Mankeli toimii kesäravintolana, muina aikoina tilausravintolana. Kesäterassilla on 160 asiakaspaikkaa, patio ruokailijoille ja aurinkoinen terassi kesästä nauttiville. Mankelissa sisällä on tilaa sadalle vieraalle. Mankelissa on helposti mukavaa ja ruoka on yksinkertaisesti hyvää.

Krapin tarinaa

Krapi, joka on yksi Tuusulan kirkonkylän seitsemästä perintötalosta, mainittiin ensimmäisen kerran jo 1600-luvulla alueen kartoissa. 1800-luvulla taloa isännöi Henrik Krapi, jonka poika Karl August Michelsson Krapi siirsi talousrakennuksen aittoineen nykyiselle paikalleen ja rakennutti uuden päärakennuksen. Tila on ollut yli 100 vuotta nykyisen omistajan Holman suvun omistuksessa. Matkailu- ja ravintolapalvelut aloitettiin 70 luvulla ja karjatilan viimeiset lehmät lähtivät Krapilta vuonna 1984. Entiseen tiilinavettaan rakennettiin hotelli, jonka lisäksi pihapiirin puistossa on nykyisin ravintola Krapihovi, palvaamo, aitta, Alitupa, viinikellari ja Ravintola Mankeli kesäterasseineen. Golfkentän läpi mutkittelevan tien päässä Tuusulanjärven rannalla lämpiää savusauna. Lue lisää historiasta hotellin omalta sivustolta.