Hotelli Krapi

Osoite: Rantatie 2, Tuusula
Puhelin: 09 274 841
Sähköposti: myynti@krapi.fi
Sivusto: www.krapi.fi

Majoitus

Hotelli Krapi

Hotelli Krapi käsittää sekä Krapin että Onnelan alueen.

Krapilla huoneet on rakennettu 110 vuotta vanhaan tiilinavettaan. Navetta sijaitsee aivan golfkentän laidalla keskellä Krapin puistoa, missä ravintolat, kesäterassi ja aitat muodostavat viihtyisän pihapiirin. Vanhan tiilinavetan jyhkeiden seinien sisään rakennetun hotellin tunnelma on maanläheisen rauhallinen. Rakennuksessa on 2 lämminsävyistä Superior huonetta, 4 Comfort huonetta ja 20 Standard huonetta, vuodepaikkoja on yhteensä 54.

Onnelan alue sijaitsee Rantatien varrella 800 metriä Krapilta. Rakennukset muodostavat viihtyisän järven ympäröimän pihapiirin. Onnelassa on kaksi majoitusrakennusta ja näissä yhteensä 35 huonetta, 20 Standard huonetta, 14 Comford huonetta ja yksi saunallinen Superior huone.

Huonemajoituksen lisäksi rantatörmällä sijaitseva Männistön mökki tarjoaa yksilöllistä majoitusta rauhallisella näköalalla yli Tuusulanjärven.

Huonehintaan sisältyy aina runsas suomalainen aamiaispöytä. Pöytä sisältää mm. oman palvaamon lihaleikkeleitä, Krapilla itse tehtyjä luomuleipiä ja hilloja, yön yli haudutettua uuniohrapuuroa ja paljon muuta.

Huoneiden lisäksi hotellissa on aulabaari, sauna- sekä kokoustiloja. Kaikissa  tiloissa on vieraiden käytössä maksuton WiFi. Huonehintaan sisältyy saunomismahdollisuus sekä polkupyörien ja perinteisten pihapelien maksuton kahden tunnin vuokraus.

VerkkokauppaanLue blogi: IRTI ARJESTA KRAPILLA

Hotelli Krapi sijaitsee aivan golfkentän laidalla keskellä Krapin puistoa, missä ravintolat, kesäterassi ja aitat muodostavat viihtyisän pihapiirin. Vanhan tiilinavetan jyhkeiden seinien sisään rakennetun hotellin tunnelma on maanläheisen rauhallinen.

Krapin pihassa on Krapin vanha piha-aitta, joka on saanut uudet perustukset, julkisivun ja eristeet.

Sisällä tunnelmallinen hirsiaitta elää uutta elämää kahdessa kerroksessa. Talon väki ja vieraat ovat nukkuneet kesäisin piha-aitassa jo 1900-luvun alusta lähtien.

Aitan lisäksi rantatörmällä sijaitseva Männistön mökki tarjoaa yksilöllistä majoitusta rauhallisella Onnelan alueella.

Hotelli Krapi tarjoaa levähdyspaikan niin pienille kuin isoillekin seurueille.

Aina ei tarvitse lentää maailman ääriin päästäkseen matkalle, elämyksiä löytyy myös läheltä kotia. Pienet lomat tuovat iloa arjen keskelle ja kutsuvat rauhoittumaan, kokemaan, harrastamaan ja nauttimaan läheisten ihmisten lämpimästä seurasta hyvää ruokaa unohtamatta.

Krapin tarinaa

Krapi, joka on yksi Tuusulan kirkonkylän seitsemästä perintötalosta, mainittiin ensimmäisen kerran jo 1600-luvulla alueen kartoissa. 1800-luvulla taloa isännöi Henrik Krapi, jonka poika Karl August Michelsson Krapi siirsi talousrakennuksen aittoineen nykyiselle paikalleen ja rakennutti uuden päärakennuksen.

Tila on ollut yli 100 vuotta nykyisen omistajan Holman suvun omistuksessa. Matkailu- ja ravintolapalvelut aloitettiin 70 luvulla ja karjatilan viimeiset lehmät lähtivät Krapilta vuonna 1984. Entiseen tiilinavettaan rakennettiin hotelli, jonka lisäksi pihapiirin puistossa on nykyisin ravintola Krapihovi, palvaamo, aitta, Alitupa, viinikellari ja Ravintola Mankeli kesäterasseineen. Golfkentän läpi mutkittelevan tien päässä Tuusulanjärven rannalla lämpiää savusauna.

1.1.2020 Krapi ja Majatalo Onnela yhdistyivät ja muodostivat täysin uudenlaisen kokonaisuuden Tuusulanjärven rannalle.

Lue lisää hotellin historiasta.