Hotelli Krapi

Hotelli Krapi

Osoite: Rantatie 2, Tuusula Katso kohde kartalta

Puhelin: 09 274 841

Sähköposti: myynti@krapi.fi

Sivusto: www.krapi.fi

 

Hotelli Krapi toimii 100 vuotta vanhassa tiilinavetassa. Hotelli on keskellä Krapin puistoa, missä ravintolat, kesäterassi ja aitat muodostavat viihtyisän pihapiirin. Ilmapiiriltään maanläheisen rauhallisessa hotellissa on kaksi lämminsävyistä Superior huonetta, 4 Comfort huonetta ja 20 standard huonetta, vuodepaikkoja hotellissa on yhteensä 54.

Huonehintaan sisältyy aina runsas suomalainen aamiaispöytä. Pöytä sisältää mm. oman palvaamomme lihaleikkeleitä, Krapilla itse tehtyjä luomuleipiä ja hilloja, yön yli haudutettua uuniohrapuuroa ja paljon muuta.

Hotelli Krapin huoneita on uudistettu vuoden 2017 alussa. 2017 Tuusulan ensimmäinen hotelli juhlii myös 30:ttä toimintavuottaan. Suomi 100 vuotta juhlavuosi näkyy hotellissa mm. Suomi-aiheisessa minibaarissa ja huoneiden vieraskirjoissa, joista voi lukea tarinoita Suomesta - ja jakaa oman tarinasi! 

Huoneiden lisäksi hotellissa on aulabaari, kaksi saunaa ja kokouskabinetti.

Krapin tarinaa

Krapi, joka on yksi Tuusulan kirkonkylän seitsemästä perintötalosta, mainittiin ensimmäisen kerran jo 1600-luvulla alueen kartoissa. 1800-luvulla taloa isännöi Henrik Krapi, jonka poika Karl August Michelsson Krapi siirsi talousrakennuksen aittoineen nykyiselle paikalleen ja rakennutti uuden päärakennuksen. Tila on ollut yli 100 vuotta nykyisen omistajan Holman suvun omistuksessa. Matkailu- ja ravintolapalvelut aloitettiin 70 luvulla ja karjatilan viimeiset lehmät lähtivät Krapilta vuonna 1984. Entiseen tiilinavettaan rakennettiin hotelli, jonka lisäksi pihapiirin puistossa on nykyisin ravintola Krapihovi, palvaamo, aitta, Alitupa, viinikellari ja Ravintola Mankeli kesäterasseineen. Golfkentän läpi mutkittelevan tien päässä Tuusulanjärven rannalla lämpiää savusauna. Lue lisää historiasta hotellin omalta sivustolta.

 

esimerkkejä krapin majoituspaketeista

Aino Sibelius Krapin hotellihuoneSibeliuksen hengessä

Vuonna 2015 Suomessa juhlittiin Jean Sibeliuksen ja Pekka Halosen 150-vuotis-syntymäpäivää. Krapi juhlisti juhlavuotta remontoimalla yhden hotellihuoneista Ainolan innoittamana. Huone nimettiin Jean Sibeliuksen vaimon mukaan Ainoksi.

Huonetekstiilit, Jean Sibeliuksen säveltämä musiikki ja Sibeliusten elämästä kertova kirjallisuus johdattavat vieraan aikamat-kalle ja tarjoavat uniikin kokemuksen yöpyjille. Lue lisää Aino-huoneesta täältä.

Yöpyminen aitassa hotelli Krapi

Kesäyö aitassa

Krapin pihassa on Krapin vanha piha-aitta, joka on saanut uudet perustukset, julkisivun ja eristeet.

Sisällä tunnelmallinen hirsiaitta elää uutta elämää kahdessa kerroksessa.
Talon väki ja vieraat ovat nukkuneet kesäisin piha-aitassa jo 1900-luvun alusta lähtien.Aitassa yövytään taas kesällä 2017 juhannuksesta alkaen 23.6-11.8.2017.

Aitassa on tilaa 35m2 kahdessa kerroksessa ja kaksi viihtyisää oleskelutilaa rentoutumiseen. Parisänky ja pehmeät vuodevaatteet takaavat hyvät yöunet. Lue lisää aiheesta.

Hotellipaketti Tuusulanjärvi HalosenniemiPakene arkea Krapille!

Pakene arkea Krapille ja koe Escape Room -elämys, nauti ravintola Krapihovin viiden vuodenajan illallispöydän antimista, rentoudu perin-teisesti saunassa sekä vietä yö vanhan tiilinavetan suojiin rakennetussa hotellissa. Herkullinen buffet- aamiainen ja vierailu taiteilijakoti Halosenniemeen kotimatkalla täydentää kulttuurielämyksen.

Krapin vanhassa riihessä sijaitsevassa Escape Roomissa selvitetään Tuusulanjärven alueen varjelluin salaisuus. Ohjelma sopii kaikille ja on esim. loistava tapa testata pariskunnan, kaveriporukan tai perheen tiimityötaitoja. Halosenniemeen on Krapilta matkaa n. 2 kilometriä.

 

LUE BLOGI

IRTI ARJESTA KRAPILLA

KATSO VIDEO

 Kartta

 

 

© Tuusulanjärven Matkailu ry.