Ahola

Osoite: Sibeliuksenväylä 57, Järvenpää
Puhelin: 040 315 2213, 040 315 3881
Sähköposti: ahola@jarvenpaa.fi
Sivusto: https://www.jarvenpaantaidemuseo.fi/ahola

Näe ja koe

Ahola

Ahola on kulttuurikohde ja museo, joka oli kirjailija Juhani Ahon ja hänen puolisonsa taidemaalari Venny Soldan-Brofeldtin koti vuosina 1897 – 1911.

Tuusulanjärven taiteilijayhteisö sai alkunsa, kun kirjailija Juhani Aho ja taidemaalari Venny Soldan-Brofeldt muuttivat marraskuussa 1897 Tuusulanjärven rannalle Vårbackan huvilaan. Huvilan nimeksi vakiintui sittemmin Ahola.

Aholassa on museokauppa ja pieni kahvio.

Himomatkaajan turinoita

Ahola

Pariskunnan pitkäaikaisimmassa kodissa esitellään heidän elämän-työtään. Juhani Aho kirjoitti Aholassa muun muassa romaaninsa ”Kevät ja takatalvi” ja ”Juha” sekä suuren joukon ”lastuja”.

Kirjailija Juhani Aho

Kansalliskirjailijan Ahon mieltymys ulkoilmaelämään näkyy museossa kalastus-välineiden ja retkivarusteiden runsautena. Kansankuvaajan ja yhteiskunnallisen ajattelijan kirjoja on esillä monipuoli-sesti, mukana myös aikanaan kiellettyjä tai salanimellä ilmestyneitä julkaisuja.

Venny Soldan-Brofeldt

Kuvataiteilija Venny Soldan-Brofeldt vaikutti taidekasva-tuksen sekä naisasialiikkeen parissa. Taitavana piirtäjänä hän pystyi hetkessä vangitsemaan paperille oivaltavia tuokiokuvia. Esillä on taiteilijan luonnoksia, kirjankuvituksia, pienois-veistoksia sekä koruja.

Näyttelyt 2021

Perusnäyttely:
Minkä mitäkin Aholasta

Kesänäyttely:
Elämää tiiviissä kaupunkiympäristössä nukkekotiharrastajan silmin – Nukkekotiyhdistyksen 30v -juhlanäyttely

Aukioloajat 2021
touko-syyskuu ti-su klo 10-17
loka–huhtikuussa suljettu, avoinna tilauksesta

Pääsymaksut
7/6/4€ (alle 18-v vapaa pääsy) tai Museokortti