Ryhmämatkaehdotus: Taiteilijakodit

Kokoukset ja ryhmämatkat

Ryhmämatkaehdotus: Taiteilijakodit Halosenniemi, Suviranta ja Ainola

Tämän matkan voi tehdä touko – syyskuussa, jolloin kaikki taiteilijakodit ovat auki yleisölle. Matka alkaa lounaalla olettaen että ryhmä saapuu alueelle kauempaa ja saapuu alueelle lounasaikaan. Tiedot päivitetty vuoden 2023 tiedoilla.

Kohteet kartalla: https://goo.gl/maps/HzAAAcr7yWdMZE3h8

Klo 11.00 Lounas 

– Krapihovin kuuluista pitopöytä tai Krapin kesäravintolan Mankeliaitan noutopöytälounas. Näihin voi tutustua Krapin sivustolla ja pyytää tarjousta: https://krapi.fi/herkuttelu/tarina/
–  Luomuravintola komeassa pohjanmaalaistalossa Härmän Rati (lounas ti -pe): https://www.harmanrati.fi.
– Keskellä Hyrylää sijaitsevan historiallisen Kerhon jykevät tiiliseinät kätkevät sisäänsä rennon ravintolan. Sijainti: Tykkitie 1, Tuusula. Katso lisää: www.kerho.fi

– Hotelli Gustavelundissa tarjolla runsas buffet-lounas joko sisällä ravintolassa tai upealla järvenranta-terassilla: https://www.gustavelund.fi/fi/ravintolat


Klo 12.30 Halosenniemi

Taidemaalari Pekka Halosen kansallisromanttinen, hirsinen koti ja erämaa-ateljee Tuusulanjärven rannalla. Museovierailun yhteyteen voi varata opastuksen, jossa kerrotaan taiteilija Pekka Halosen elämästä ja hänen ateljeekodistaan Halosenniemestä Tuusulanjärven rannalla sekä sen hetkisestä taidenäyttelystä.

Opastusmaksu 40 €/ryhmä max 40 henkilöä (alv 0%) + pääsymaksu per henkilö.Varaukset viimeistään 7 päivää ennen vierailuaikaa.puhelimitse: 040 314 3466, 040 314 3469, sähköpostitse: halosenniemi@tuusula.fi  tai opastusvarauslomakkeella

Hinnat:
aikuiset 10 €
eläkeläiset, opiskelijat, varusmiehet 8 €
lapset (7–16 v.), työttömät, lukiolaiset ja muut 2. asteen opiskelijat 4 €
lapset (0–6 v.), sotaveteraanit ilmaiseksi
Museokorttikohde

Kannattaa huomioida, että Halosenniemi ei ole täysin esteetön vierailukohde; Halosenniemen pysäköintialueelta museolle on matkaa noin 100 metriä. Ateljeerakennukseen johtaa jyrkkä portaikko, jossa on osittain kaide. Rakennuksen toiseen kerrokseen vievät rappuset ja oviaukot ovat kapeita.

Jos aikaa jää, tässä välissä suosittelemme piipahdusta vanhassa navetassa toimivassa Marin Memories -putiikissa. Putiikki sijaitsee Halosenniemen ja Suvirannan / Ainolan -reitin varrella.

Jos vierailunne osuu tiistaille, torstaille tai sunnuntaille, suosittelemme lämpimästi vierailua Suvirannassa, jonka jälkeen vierailu Ainolaan:

Klo 14.00 Suviranta (ti, to ja su)

Eero Järnefeltin taitelijakoti, joka on auki vain ti, to ja su klo 13.30 – 15.00. Opastuksella tutustutaan puutarhaan, arkkitehtuuriin sekä talon asukkaisiin ja taiteeseen. Kierroksen lopuksi osallistujat pääsevät kurkistamaan myös talon sisälle, jossa seinät ovat lattiasta kattoon täynnä taidetta ja jälkiä Eero Järnefeltin perheen ja jälkeläisten elämästä eri vuosikymmeninä. Opastuksista vastaa Järvenpään kaupungin museohenkilökunta. Opastus kestää noin 45 minuuttia, minkä jälkeen voi ostaa viehättäviä matkamuistoja tai viivähtää hetkisen Suvirannan puutarhassa.

Hinnat:

15 € / aikuiset
10 € / eläkeläiset, työttömät, siviili- ja varushenkilöt
0 € / alle 18 v. sekä Kaikukortilla
Museokorttikohde

Suvirantaan otetaan vastaan ryhmävarauksia kesäkaudella toukokuusta syyskuun loppuun ti, to ja su klo 14-15 välisenä aikana. Varaukset tehdään sähköpostitse tai puhelimitse suviranta@jarvenpaa.fi tai 040 315 2181.

Ajomatka Ainolan ja Suvirannan välillä on 1 – 2 minuuttia.

Klo 15.00 Tutustuminen Ainolaan ja iltapäiväkahvit

Ainolassa opastus kuuluu ryhmille lipun hintaan, mutta se tulee varata etukäteen. Lisätietoja: https://www.ainola.fi

Hinnat:  
Aikuiset 15 €
Eläkeläiset 10 €
Opiskelijat 8 €
Lapset 4 € (7-16 v.)
Museokorttikohde

Opastuksen varaus: info@ainola.fi

Jos ryhmä on suuri, se täytyy jakaa kahteen osaan: toinen puoli ryhmästä voi kahvitella ensin ja toinen puolikas Ainolaan tutustumisen jälkeen Ainolan kahvilassa Auliksessa (https://www.ainola.fi/kahvila/) Ennakkovarauksen voi tehdä samalla kun varaa Ainolan opastuksen tai lähettämällä sähköpostia  aulis@ainola.fi

Lisäoptio: Aleksis Kiven kuolinmökki

Suosittelemme  Aleksis Kiven kuolinmökissä vierailua (auki klo 10-17) jos aikaa jää esim. ennen lounasta tai jonkin taiteilijakodin käynnin sijaan. Aleksis Kiven kuolinmökki sijaitsee Krapin ja Halosenniemen välisellä reitillä. Aleksis Kiven kuolinmökillä on käytössä vapaaehtoinen pääsymaksu. Parkkipaikka sijaitsee Fjällbon puiston vieressä, 100 m kuolinmökistä: https://goo.gl/maps/nswb5jL6HaCZMMNP8

Opastuksen saa tilauksesta. Opastusmaksu on 20 €/ryhmä (alv 0%). Opastus kestää noin 15 minuuttia ja vierailuun on hyvä varata noin 30 minuuttia aikaa.

Opastukset pidetään ulkona. Yhteydenotot: Erkkola, p. 040 314 3471, 040 314 3465, 040 314 3463
sähköposti: erkkola@tuusula.fi.

Kaikissa kohteissa on omat opastukset, mutta paikalliseen oppaan voi tilata bussiinne mukaan. Suosittelemme ottamaan yhteyttä asiantunteviin oppaisiin Tuusulanjärven Kulttuurimatkoissa. Sieltä voi kysyä opastuksen hinnan ja saatavuuden. Jos otatte opastuksen heidän kauttaan, he myös mielellään auttavat ryhmämatkan järjestelyissä.

Yhteystiedot:

Tarja Vuokkovaara
tarja@kulttuurimatkat.fi
puh. 040 727 2535

http://www.kulttuurimatkat.fi/yhteystiedot.html