Ahola

Ahola

Osoite: Sibeliuksenväylä 57, Järvenpää, näytä kartalla

Puhelin: 040 315 2213, 040 315 3881

Sähköposti: ahola@jarvenpaa.fi

Sivusto: www.jarvenpaa.fi/ahola

 

Ahola on kulttuurikohde ja museo, joka oli kirjailija Juhani Ahon ja hänen puolisonsa taidemaalari Venny Soldan-Brofeldtin koti vuosina 1897 – 1911.

Tuusulanjärven taiteilijayhteisö sai alkunsa, kun kirjailija Juhani Aho ja taidemaalari Venny Soldan-Brofeldt muuttivat marraskuussa 1897 Tuusulanjärven rannalle Vårbackan huvilaan. Huvilan nimeksi vakiintui sittemmin Ahola.

Aholassa on museokauppa ja pieni kahvio.
Ahola sulkeutuu talven ajaksi ja avataan jälleen toukokuussa 2019.
Aukioloajat touko - syyskuu ti - su klo 11 - 18
Pääsymaksut 7/6/4€ tai Museokortti  museokortti

Ajankohtaista

Hajamietteitä kapinaviikoilta – Sisällissota kirjailijan silmin 30.9. saakka

Sisällissodan sytyttyä tammikuussa 1918 Juhani Aho ryhtyi kirjoittamaan päiväkirjaa. Se julkaistiin sodan jälkeen kolmiosaisena vihkona nimellä Hajamietteitä kapinaviikoilta I–III. Näyttely nostaa esiin tämän varsin vähälle huomiolle jääneen teoksen ja käy läpi samalla, miten sisällissota vaikutti Tuusulanjärven taiteilijayhteisössä.

Oheisohjelmaa:
Muistatko-draamaopastus su 9.9. klo 15
Juhani Ahon syntymäpäivä ti 11.9. klo 11–18
Järvenpään Marttojen sadonkorjuupäivä la 15.9. klo 12–15
Luento: Vuosi 1918 la 22.9. klo 14
Elokuva: Jälkeläiset la 29.9. klo 14

 

Aholan tunnelmaa

Ahola

Ahola

Pariskunnan pitkäaikaisimmassa kodissa esitellään heidän elämän-työtään. Juhani Aho kirjoitti Aholassa muun muassa romaaninsa ”Kevät ja takatalvi” ja ”Juha” sekä suuren joukon ”lastuja”.

AholaKirjailija Juhani Aho

Kansalliskirjailijan Ahon mieltymys ulkoilmaelämään näkyy museossa kalastus-välineiden ja retkivarusteiden runsautena. Kansankuvaajan ja yhteiskunnallisen ajattelijan kirjoja on esillä monipuolisesti, mukana myös aikanaan kiellettyjä tai salanimellä ilmestyneitä julkaisuja.

AholaVenny Soldan-Brofeldt

Kuvataiteilija Venny Soldan-Brofeldt vaikutti taidekasva-tuksen sekä naisasialiikkeen parissa. Taitavana piirtäjänä hän pystyi hetkessä vangitsemaan paperille oivaltavia tuokiokuvia. Esillä on taiteilijan luonnoksia, kirjankuvituksia, pienois-veistoksia sekä koruja.

 

 Kartta

 

 

© Tuusulanjärven Matkailu ry.