Lottamuseo

Lottamuseo

Osoite: Rantatie 39, Tuusula, näytä kartalla

Puhelin: 09 274 1077

Sähköposti: info@lottamuseo.fi

Sivusto: www.lottamuseo.fi

 

Lottamuseo tallentaa lottien historiaa ja tutkii naisten vapaaehtoista työtä osana maamme yhteiskunnallista kehitystä. Lottamuseo sijaitsee Syvärannan tilalla, keskellä Tuusulan Rantatien kauneinta kulttuurimaisemaa.

Kaunis Lottamuseo valmistui vuonna 1995 paikalle, jossa sijaitsi 1920-luvulla täysihoitolaksi muutettu Syvärannan huvila ja sittemmin Lotta Svärd -järjestön lottaopisto.

Museon päänäyttely Lotan tarina – Vaadi aina enin itseltäsi on elämyksellinen ja koskettava näyttely, jonka lähtökohtana ovat lottien henkilökohtaiset kokemukset. Modernilla näyttelytekniikalla toteutettu kokonaisuus kertoo kattavasti Lottajärjestön historiasta, toiminnasta ja sen vaikutuksesta sodan jälkeiseen yhteiskuntaan.

Lottamuseon opastuotteista löytyy räätälöityjä opastuksia erilaisille ryhmille, kuten senioreille, koululaisille, opiskelijoille, kotiseutu- ja puutarhamatkailijoille tai työpaikkaryhmille.

Museo on auki touko-syyskuussa ti-su 9-18, loka-huhtikuussa ti-su 10-17.

Sisäänpääsymaksut 2019:
Aikuiset 7 €
Opiskelijat ja eläkeläiset, varusmiehet, siviilipalvelusmiehet 6 €
Lapset (7–18 v.) 2 €
Vapaa pääsy: Lotat, pikkulotat, sotilaspojat, sotaveteraanit, sotalapset, sotaorvot
Museokortti 69 €
Museokortin uusiminen 64 €
Museo-opastus: 40€ / ryhmä + museon pääsymaksut
Draamaopastus (saatavissa toukokuusta 2019 alkaen): 60€ / ryhmä + museon pääsymaksut
Puutarhaopastus (saatavissa toukokuusta 2019 alkaen): 40€ / ryhmä + museon pääsymaksut.

Lottamuseossa tapahtuu

Harmaat sisaret – Lääkintälottien tarina näyttelyn avajaiset la 2.3.2019

Avajaispäivänä Lottamuseolla järjestetään näyttelyn teemaan liittyen klo 14 ja klo 15 dramatisoitu museokierros. Museokierroksella näyttelijä ja teatteritaiteen maisteri Anna-Leena Sipilä esittää lottamuistelmia, joiden kautta välittyy Lottajärjestön lääkintäjaoston monipuolinen toiminta sekä monet yksittäisten lottien kokemat ilot ja surut.
Museokierroksen käsikirjoituksesta ja dramatisoinnista vastaa Anna-Leena Sipilä. Museokierroksen kesto on noin 20 min. Kierrokset lähtevät museon ala-aulasta.
Tervetuloa!

Lottamuseon näyttelyihin la 2.3.2019 klo 12-17 vapaa pääsy!

Näyttelijä Anna-Leena Sipilän draamallisia museokierroksia järjestetään myös:
la 9.3.19 klo 14 ja 15
la 23.3.19 klo 12 ja 13

Museokierroksille avajaispäivänä vapaa pääsy. La 9.3.19 ja la 23.3.19 museokierrokselle voi osallistua museon pääsymaksun hinnalla. Museokierrokselle mahtuu mukaan noin 20 henkilöä. Tervetuloa!

 

Lottamuseon erikoisnäyttelyt

Harmaat sisaret

Harmaat sisaret - Lääkintalottien tarina

2.3.2019 aukeaa yleisölle Lottamuseon uusi erikoisnäyttely. Näyttely kertoo lääkintäjaostossa työskennelleiden lottien kokemuksista, koulutuksesta ja käytännön työstä sekä tehtäviin liittyvistä iloista ja suruista.

Ulkonäyttely

Sairasjunan arkea

Lottamuseon uudistetussa ulkonäyttelyssä kurkistetaan sairasjunissa ja rautatieasemilla evakoiden apuna työskennelleiden lottien arkeen. Sairasjunien arki välittyy museovierailijoille lottien muistelmien ja päiväkirjamerkintöjen kautta.

 

blogikirjoituksia kohteesta

Himomatkaajan turinoita: www.rantapallo.fi/himomatkustaja/2017/05/30/koskettavaa-kerrontaa-syvarannan-lottamuseossa/

kartta

 

 

© Tuusulanjärven Matkailu ry.