Tapahtumat

Ruokaa Läheltä -tapahtuma 24.9. - 3.10.2021

Syksyllä 2021 järjestetään Tuusulanjärven alueella uusi lähiruokatapahtuma. Tule juhlistamaan kanssamme paikallisruokaa ja -kulttuuria eri muodossaan!

Tapahtumaviikon aikana voit tutustua alueen lähiruokaan ja -juomaan monessa eri tapahtumapisteessä. Koet uusia ruokaelämyksiä, tutustut paikallisiin ruokatuottajiin sekä koet lähiruoan ja kulttuurin mielenkiintoisia yhdistelmiä.

Täydennämme ja päivitämme tapahtuman ohjelmaa tälle sivulle.

Tapahtuman järjestää Tuusulanjärven Matkailu ry:n hallinnoima Ruokamatkailu ja paikalliset tuotteet -hanke

Lisätietoja: info@visittuusulanjarvi.fi

Perjantai 24.9.2021

Lähiruoka-aamiainen

Hotelli Gustavelundissa lähi- ja luomuruokien höystämä aamiainen ma-pe 6.30 – 9.30 su 8-10

KarttaTutustu

Lähiruokalounas

Hotelli Gustavelundissa lähi- ja luomuruokien höystämä lounas ma-pe 11-14

KarttaTutustu

Lähiruokamenu

Gustavelundin keittiömestarin kolmen ruokalajin lähiruokamenu ma-la klo 14-20.30.

KarttaTutustu

Lauantai 25.9.2021

Lähiruokabrunssi klo 11-15

Hotelli Gustavelundin lähiruokabrunssi klo 11-15 ja keittiömestarin kolmen ruokalajin lähiruokamenu ma-la klo 14-20.30,

KarttaTutustu

Elonkorjuumarkkinat klo 11-15

Krapin pihapiirissä on myynnissä on paikallisia satokauden tuotteita ja käsitöitä, joita myyvät yksityiset henkilöt ja pienyrittäjät. Krapin Pajassa on markkinapäivänaikana erilaisia aiheeseen liittyviä luentoja ja tietoiskuja sekä pieniä musiikkiesityksiä. Järjestäjä: Tuusulan kunta. Sijainti: Krapin Paja

KarttaTutustu

Lassilan luomutilan ja ruokaosuuskunta Oma Maan esittely klo 13 - 15

Oletko miettinyt miltä tuntuisi hakea suuri osa ruuasta kaupan sijaan suoraan maatilalta? Ja osallistua välillä sadon kasvattamiseen ehkä itsekin? Tule tutustumaan luomutilaan, jossa kasvatetaan mahdollisimman ekologisesti ruokaa koko ruokaympyrän kattavasti. Kasvihuoneessa kasvavat myös banaanipuut ja luomuvesimelonit!

KarttaTutustu

Sunnuntai 26.9.2021

Lähiruoka-aamiainen

Hotelli Gustavelundissa lähi- ja luomuruokien höystämä aamiainen ma-pe 6.30 – 9.30 su 8-10

KarttaTutustu

Aikakoneita ja utopioita - näyttelyn teemaopastus Ainolassa klo 13

Aino Sibeliuksen (1871–1969) luoma puutarha oli monipuolinen ja teki talosta lähes omavaraisen. Opastus vie näyttelyyn, jossa taide levittäytyy kasvillisuuden sekaan omenapuun äänisateen, kasveista ja maaperästä kerättyjen pigmenttien, ja veistosten muodossa.

KarttaVaraa opastus

Villivihannekset lähiluonnosta-opastus Tuusulan Rusutjärvellä klo 15-17

Tule oppimaan Metsänautin parissa tunnettujen villivihannesten makuja ja monipuolisuutta, kuinka monella tavalla näitä tunnettuja villivihanneksia voidaan käyttää.

KarttaTutustu ja varaa

Maanantai 27.9.2021

Lähiruoka-aamiainen

Hotelli Gustavelundissa lähi- ja luomuruokien höystämä aamiainen ma-pe 6.30 – 9.30 & su 8-10, ja lounas ma-pe 11-14

KarttaTutustu

Lähiruokalounas

Hotelli Gustavelundissa lähi- ja luomuruokien höystämä lounas ma-pe 11-14

KarttaTutustu

Lähiruokamenu Ravintola Intossa

Gustavelundin keittiömestarin kolmen ruokalajin lähiruokamenu ma-la klo 14-20.30.

KarttaTutustu

Tiistai 28.9.2021

Lähiruoka-aamiainen ja -lounas

Hotelli Gustavelundissa lähi- ja luomuruokien höystämä aamiainen ma-pe 6.30 – 9.30 & su 8-10, ja lounas ma-pe 11-14.

KarttaTutustu

Villivihannekset lähiluonnosta-opastus Tuusulan Rusutjärvellä klo 17.30

Tule oppimaan Metsänautin parissa tunnettujen villivihannesten makuja ja monipuolisuutta, kuinka monella tavalla näitä tunnettuja villivihanneksia voidaan käyttää.

KarttaTutustu ja varaa

Lähiruokamenu Ravintola Intossa

Gustavelundin keittiömestarin kolmen ruokalajin lähiruokamenu ma-la klo 14-20.30.

KarttaTutustu

Keskiviikko 29.9.2021

Lähiruoka-aamiainen ja -lounas

Hotelli Gustavelundissa lähi- ja luomuruokien höystämä aamiainen ma-pe 6.30 – 9.30 & su 8-10, ja lounas ma-pe 11-14.

KarttaTutustu

Lounas Pop Up-opiskelijaravintola Paatelassa

Keittiössä ja salissa työskentelevät eri vuosikurssien kokki- ja tarjoilijaopiskelijat. Ravintolassamme on anniskeluoikeudet. Ei pöytävarauksia – lounaan hinta 15 euroa. Tervetuloa!

KarttaLue lisää

Markus Maulavirran luento klo 18 ja teemabuffet

Keittiömestari ja tietokirjailija Markus Maulavirran luento “Hyvinvointikupla” klo 18.15 yhteistyössä Tuusulan rotaryklubin kanssa. Ravintola Intossa tarjolla teeman mukainen buffet klo 16.30-18.00, Hotelli Gustavelund

KarttaTutustu

Tuusulan lähiruokarengas Rekon esittely Hyrylän torilla klo 20.15-21:05

Kiinnostaako Reko-jakelu?  Tule tutustumaan kuinka voit ostaa paikallisilta ruokaa ympäri vuoden. Ennen jakelua (klo 20.15) tapahtuman ylläpitäjä kertoo rekosta, jonka jälkeen on mahdollisuus tutustua tuottajiin.

KarttaLue lisää

Torstai 30.9.2021

Lähiruoka-aamiainen ja -lounas

Hotelli Gustavelundissa lähi- ja luomuruokien höystämä aamiainen ma-pe 6.30 – 9.30 & su 8-10, ja lounas ma-pe 11-14.

KarttaTutustu

Lounas Pop Up-opiskelijaravintola Paatelassa

Keittiössä ja salissa työskentelevät eri vuosikurssien kokki- ja tarjoilijaopiskelijat. Ravintolassamme on anniskeluoikeudet. Ei pöytävarauksia – lounaan hinta 15 euroa. Tervetuloa!

KarttaLue lisää

Villivihannekset lähiluonnosta-opastus Tuusulan Rusutjärvellä klo 12

Tule oppimaan Metsänautin parissa tunnettujen villivihannesten makuja ja monipuolisuutta, kuinka monella tavalla näitä tunnettuja villivihanneksia voidaan käyttää.

KarttaTutustu ja varaa

Aikakoneita ja utopioita - näyttelyn teemaopastus Ainolassa klo 15.30

Aino Sibeliuksen (1871–1969) luoma puutarha oli monipuolinen ja teki talosta lähes omavaraisen. Opastus vie näyttelyyn, jossa taide levittäytyy kasvillisuuden sekaan omenapuun äänisateen, kasveista ja maaperästä kerättyjen pigmenttien, ja veistosten muodossa.

KarttaVaraa opastus

Lähiruokamenu Ravintola Intossa

Gustavelundin keittiömestarin kolmen ruokalajin lähiruokamenu ma-la klo 14-20.30.

KarttaTutustu

Perjantai 1.10.2021

Lähiruoka-aamiainen

Hotelli Gustavelundissa lähi- ja luomuruokien höystämä aamiainen ma-pe 6.30 – 9.30 & su 8-10, ja lounas ma-pe 11-14.

KarttaTutustu

Lounas Pop Up-opiskelijaravintola Paatelassa

Keittiössä ja salissa työskentelevät eri vuosikurssien kokki- ja tarjoilijaopiskelijat. Ravintolassamme on anniskeluoikeudet. Ei pöytävarauksia – lounaan hinta 15 euroa. Tervetuloa!

KarttaLue lisää

Lähiruokamenu Ravintola Intossa

Gustavelundin keittiömestarin kolmen ruokalajin lähiruokamenu ma-la klo 14-20.30.

KarttaTutustu

Lauantai 2.10.2021

Sadonkorjuujuhla ja sadonkorjuubuffet klo 11-21

Sadonkorjuubuffet tarjolla koko päivän ja illan klo 11-21

Ohjelmaa mm:
Vanhojen tarktoreiden kokoontumisajo klo 13
Tuusulanjärven tunarit pappamopoineen
Elävää musiikkia
Kokko klo 20
Nuotiomakkaraa, kahvia ja virvokkeita laavulla
Paloauto paikalla
Sportunan ruskaristeilyjä järvellä
Bruno Maximuksen villin lännen aiheisia maalauksia

KarttaTutustu

Avoimet ovet pienpanimo Talerockissa

Lauantaina 2.10 avoimet ovet pienpanimo Talerockissa klo 11.00-15.00.
Tule kuulemaan oluen valmistuksesta ja juttelemaan  panimomestarin kanssa. Panimomyymälä on myös auki.

KarttaTutustu

Sunnuntai 3.10.2021

Lähiruoka-aamiainen

Hotelli Gustavelundissa lähi- ja luomuruokien höystämä aamiainen su 8-10.

KarttaTutustu