Meidän Festivaali

Meidän Festivaali 22.7.-3.8.2019

Meidän Festivaali on ennakkoluuloton, kulttuurielämää uudistava, yhteiskunnallisesti valveutunut ja poikkitaiteellisista tempauksista tunnettu festivaali. Heinäkuun lopulla Tuusulanjärven historiallisessa ympäristössä koettava tapahtuma perustettiin vuonna 1997.

Tuusulanjärven kamarimusiikin (nyk. Meidän Festivaali) ensimmäisenä taiteellisena johtajana toimi Olli-Pekka Karppinen ja vuodesta 1999 vuoteen 2006 veljekset Jaakko ja Pekka Kuusisto. Pekka Kuusisto jatkoi festivaalin taiteellisena johtajana aina kesään 2018 saakka, josta eteenpäin festivaalin taiteellisena johtajana on toiminut maamme kiinnostavimpiin jousiensembleihin kuuluva Kamus-kvartetti.

Tapahtuman nimi oli vuoteen 2010 asti Tuusulanjärven kamarimusiikki. Meidän Festivaali on palkittu Finland Festivalsin Vuoden Festivaali 2011 -nimikkeellä sekä vuoden 2013 musiikin valtionpalkinnolla. Meidän Festivaalin järjestää Järvenpään Sibelius-seura ry.

Meidän Festivaalin 2019 teema on "muutos"

Meidän Festivaali on ennakkoluuloton, kulttuurielämää uudistava, yhteiskunnallisesti valveutunut ja poikkitaiteellisista tempauksista tunnettu kamaritaidefestivaali. Tuusulanjärven historiallisissa maisemissa elävän musiikin ja kulttuurimatkailun ystävät pääsevät taiteen kosketusetäisyydelle heinäkuun lopulla. Kautensa festivaalin taiteellisessa johdossa avaavan Kamus-kvartetin vieraina monenlaisten ilmaisutapojen huiput ja yleisö kohtaavat. Konsertteja järjestetään Tuusulan ja Järvenpään taiteilijakodeissa ja konserttipaikoissa.

Luvassa on jälleen monipuolinen festivaaliviikko Tuusulanjärven kulttuurimaisemassa. Ohjelman 2019 löydät täältä.

Kuvat: © Maarit Kytöharju / Meidän Festivaali

kuvagalleria

 

 

© Tuusulanjärven Matkailu ry.