Järvenpään taidemuseo

Sadejuovia ja pilvisäteitä - taiteilijoiden taivaat meteorologin silmin

1.3. - 30.9.2019

Järvenpään taidemuseon kevään ja kesän näyttelyssä kohdistetaan katse kultakauden taiteilijoiden maalaamiin taivaisiin, sääilmiöihin ja meteorologisiin havaintoihin. Näyttely pohjaa meteorologi Seija Paasonen keväällä 2018 julkaisemaan kirjaan ”Taiteilijoiden taivaat meteorologin silmin”.

Sadejuovia ja pilvisäteitä -näyttelyssä tutkitaan 1800- ja 1900-luvun maalauksissa esiintyviä taivaan-, sää- ja luonnonilmiöitä. Tieteidenvälinen näkökulma tarjoaa rohkeasti uusia katsomisen tapoja Suomen taiteen kultakauden teoksiin. Digitaalisen sääennustamisen aikakaudella on kiinnostavaa pohtia, mitä 1800-luvun alussa Luke Howardin ja kumppaneiden luomalla pilvien luokitusjärjestelmällä on tarjota teoksia tarkastelevalle ihmiselle, luonnontarkkailijalle tai pilviharrastajalle.

Teoksia näyttelyssä on mm. Albert Edelfeltiltä, Fanny Churbergilta, Pekka Haloselta, Eero Järnefeltiltä, ja Venny Soldan-Brofeldtilta. Näyttelyn on kuratoinut meteorologi Seija Paasonen yhteistyössä Järvenpään taidemuseon kanssa.

Näyttelyn yleisöopastukset sunnuntaisin klo 13, ellei museolla järjestetä samanaikaisesti toista tapahtumaa.

Järvenpään taidemuseo on avoinna ympäri vuoden. Näyttelyihin voi tutustua aina omatoimisesti tai asiantuntevan oppaan johdolla. Katso tarkemmat aukioloajat ja opastusvaihtoehdot: www.jarvenpaa.fi/taidemuseo

Sisäänpääsy 7/6/4€ tai Museokortti, yhteislippu Aholan kanssa 9/7/5€.
Alle 16-vuotiaat maksutta.
Perusopastus ja teemaopastus 30€/ryhmä + pääsymaksut max 35 hlö.
Draamaopastus 40€/ryhmä + pääsymaksut max 35 hlö.

Lataa esite tästä.

Yhteystiedot:
Järvenpään taidemuseo
www.jarvenpaa.fi/taidemuseo
taidemuseo@jarvenpaa.fi
Kirjastokatu 8
04400 Järvenpää
puh. 040 315 3881

yleisöopastukset

Näyttelyn yleisöopastukset sunnuntaisin klo 13, ellei museolla järjestetä samanaikaisesti toista tapahtumaa.

 Ole osa näyttelyä – kuvaa kuukauden taivas -valokuvakilpailu 


Valokuvakilpailu Järvenpään taidemuseossa 11.3.-30.9.2019
Järvenpään taidemuseon Sadejuovia ja pilvisäteitä –näyttelyssä yleisön on mahdollisuus olla osa näyttelyä ja levittää sään monimuotoisuutta valokuvin toisten ihailtavaksi.

Taidemuseon Kuukauden taivas –valokuvakilpailussa etsitään maaliskuusta syyskuuhun kuukauden taivasta (#kuukaudentaivas) niin Facebookissa, Instagramissa kuin Twitterissä.

Jokaiselle kuukaudelle on oma teemansa ja maaliskuun teema on kevään ja talven kamppailu #kevätjatakatalvi. Jos siis nappaat kuvan ensimmäisestä ja kauneimmasta leskenlehdestä hankien keskeltä, jaa se #kevätjatakatalvi, tai #kuukaudentaivas ja olet mukana kilpailussa. Kilpailu loppuu aina kuun lopussa ja kuukauden voittaja julkaistaan seuraavan kuun alussa taidemuseon somekanavissa. Voittajan valitsee Järvenpään taidemuseon raati ja palkinnoksi on luvassa taidekirjallisuutta.

#kuukaudentaivas teemat ovat:
Maaliskuu: #kevätjatakatalvi
Huhtikuu: #usva
Toukokuu: #sarastus
Kesäkuu: #kesäyö
Heinäkuu: #hahmojapilvissä
Elokuu: #kuvajainen
Syyskuu: #syystuulia

Järvenpään taidemuseo
www.facebook.com/jarvenpaa.taidemuseo
www.instagram.com/kulttuurijarvenpaa
www.twitter.com/jpaantaidemuseo
puh. 040-315 3881
www.jarvenpaa.fi/taidemuseo
Kirjastokatu 8, 04400 Järvenpää

 

© Tuusulanjärven Matkailu ry.