Vellikello

Vellikello kahvila

Osoite: Sibeliuksenväylä 53 , Järvenpää  Katso kohde kartalta
Puhelin: 040 769 7661
Sivusto: www.facebook.com/vellikello

 

Vellikello kahvila sijaitsee vanhassa kauniissa viljamakasiinissa Tuusulanjärven rannalla lähellä Ainolaa ja Aholaa. Se on hyvinsäilynyt hirsirakennus, yksi Järvenpään vanhimmista, 1800-luvun alkupuolelta ja museoviraston suojelukohde. Rakennuksen katolla on toimiva Vellikello, mistä kahvila on saanut nimensä. Kahvila osuu myös Tuusulanjärven pyöräilyreitin varrelle.

Vellikello kahvila on samalla sekä kahvila että taidenäyttely ja kesällä järjestetään myös kesäillan konsertteja.

Kahvilassa on tarjolla herkullisia kotitekoisia makeita ja suolaisia leivonnaisia, kahvia, teetä ja raikkaita juomia. Erikoisruokavaliot on myös huomioitu.

Taidenäyttely on kahvilan molemmissa kerroksissa. Esillä on Merja Keskisen tekstiilitaidetta ja Kirsi Kivivirran keramiikkataidetta. Taideteoksia on myös mahdollista ostaa. Kahvilassa on myös myytävänä suomalaisia design-tuotteita.

Aukioloajat kesä-elokuu: tiistaista sunnuntaihin klo 12-18. Suljettu talviajan.

vellikellossa tapahtuu

- Su 28.7. klo 18 Sellisti Satu Rainio-Heikkilän ja pianisti Antti Heikkilän konsertti. Säveltäjäniminä mm. Sibelius, Melartin ja Kuula.
- Pe 9.8. klo 21.30 Barokkimusiikkia Tuusulanjärven taiteidenyössä, mm. J.S.Bachin, Telemannin ja Corellin musiikkia, Barokkiyhtye RBK (Ripan Barokkikollektiivi)
- Su 11.8. klo 18 Gambaduon konsertti, Maija Lampela ja Johanna Kilpijärvi, villa da gamba. Säveltäjäjäniminä mm. Marin Marais, François Couperain ja August Kühnel
- Ke 14.8. klo 18 Westermarck-luento kakkukahveineen ja kiertokävely, Tuusulanjärven taiteilijayhteisön maisemissa
- To 15.8. klo 18 Sopraano Helena Tenhusen ja pianisti Annikka Konttori-Gustafssonin konsertti
- La 24.8. klo 18 Iltamusiikkia Tuusulanjärven säveltäjien seurassa, Säveltäjäniminä Armas Järnefelt, Jean Sibelius, Harri Vuori, Joonas, Kokkonen, Mauri Hongisto. Esiintyjät Heikki Kulo, sello ja Satu Kaarisola-Kulo, laulu ja piano.

Kesäkahvila

Vellikellotalo

Vanha viljamakasiini

on yksi alueen vanhimmista hirsirakennuk- sista ja museoviraston  suojelukohde.

Vellikellokahvila

 Kahvilassa

on tarjolla herkkuja, taidetta ja design-tuotteita.

 

 lue blogi

VANHAA TUNNELMAA HUOKUVA VELLIKELLO KAHVILA

kartta

 

 

© Tuusulanjärven Matkailu ry.