Geokätköilyä Järvenpäässä

Geokätkeilyä

 
Suomi100

Geokätköilyn harrastajat saivat Suomi 100 – juhlavuoden kunniaksi Järvenpäähän 15 uutta kätköä. Kätkösarjan on ideoinut ja toteuttanut neljä järvenpääläistä ulkoilujärjestöä ja –hanketta: Järvenpään Metsän-kävijät, Järvenpään Latu, Järvenpään Scoutit ja Kotoutuminen liikunnan avulla –hanke Liiku4fun. Kätkö-sarjan teon on rahoittanut Järvenpään kaupunki Suomi 100-hankkeena.

”Geokätköjen sijainti ja sisältö liittyvät Järvenpään 100 vuoden historiaan. Teemoja on etsitty 100 vuoden ajalta niin toisesta maailmansodasta, nuorisokulttuurista kuin monikulttuurisuudestakin. Myös keskeisistä kulttuurikohteista on tehty useamman kätkön sarja” paljastaa Tervajörkki-nimimerkillä kätköilyä harrasta-va Timo Repo Järvenpään Ladusta.

”Helpoimmat ovat yksittäisiä geokätköjä, jotka esittelevät jonkin erityisen luontokohteen tai paikan sadan vuoden varrelta. Geokätköjen ideana on oivallus ja päättely, joten kätkön avaamiseksi tarvitaan joskus nokkeluutta ja varovaisuutta ettei paljasta kätköä muille” kertoo Teurot eli Juha Teurokoski Järvenpään Scouteista.

Järvenpään Suomi 100 -geokätköt valmistuivat toukokuun alussa. Kätkösarja löytyy sivustolta www.geocaching.com, jonne kaikki geokätköt on koottu. Lisätietoa myös Järvenpään ladun sivulta: https://jarvenpaanlatu.sporttisaitti.com/

Geokätköilyssä maastosta etsitään annettujen koordinaattien, kätkön tyyppitietojen ja maaston vaikeus-asteen sekä muiden vinkkien avulla piilotettu rasia, joka sisältää lokikirjan. Käynti merkitään lokikirjaan ja etsinnän tulos kirjataan myös geocaching.com -nettisivuille. Esimerkiksi Järvenpäässä on sivuston mukaan noin 820 geokätköä (804 18.4.).

Lisätietoa:
Juha Teurokoski, Järvenpään Scoutit, puh. 045 344 2212, teurokoski.juha(at)gmail.com
Timo Repo, Järvenpään Latu, puh. 040 5430 597, timo.repo(at)saunalahti.fi
Harri Björkman, Järvenpään Metsänkävijät, harri.bjorkman(at)gmail.com
Luis Fraile, Kotoutuminen liikunnan avulla –hanke Liiku4fun, luis.fraile(at)jarvenpaa.fi

 

© Tuusulanjärven Matkailu ry.