Villa Cooper

Näe ja koe

Villa Cooper

Villa Cooper Järvenpäässä on vuonna 1904 rakennettu, Lars Sonckin suunnittelema hirsirakennus, Ainolan ”sisarhuvila”. Näitä kahta rakennettiin Järvenpäässä samanaikaisesti. Myös Villa Cooperin alkuhistoria liittyy tiiviisti Tuusulanjärven taiteilijayhteisöön.

1930-luvulta lähtien Villa Cooperissa asui mattotehtailija Edward Cooper vaimoineen, viimeiset vuosikymmenet leskeksi jäänyt Agneta-vaimo yksin. Agneta Cooper oli innokas käsityön harrastaja ja hänen miehensä tekstiilitehtailija, siksi on luontevaa, että huvila on nykyäänkin käsityöläisten käytössä.

Ainolan ”sisarhuvila”

Kesästä 2008 lähtien kulttuurihistoriallisesti arvokkaassa Villa Cooperissa on ollut Järvenpään Käsintekijät ry:n myyntinäyttely.

Näyttelystä voi hankkia Käsintekijöiden jäsenten laadukkaita käsityötuotteita, keramiikkaa, puutöitä, neuleita, kudonnaisia, huovutustöitä, koruja ym. lahjoiksi tai omaksi iloksi.

Järvenpään Käsintekijöiden myyntinäyttely on avoinna lähes ympäri vuoden idyllisessä Villa Cooperissa. Esillä on runsas valikoima eri materiaaleista ja monin erilaisin tekniikoin toteutettuja tuotteita mm. keramiikkaa, kudottuja tuotteita, ompelutöitä, neuleita, huovutustöitä, kynttilöitä, koruja, leluja, somisteita ja sisustustuotteita.

Villa Cooper on avoinna ke-pe 11-17 ja la-su 10-16.

Vapaa pääsy. Tervetuloa!