Villa Cooper

Villa Cooper

Osoite: Myllytie 14, Järvenpää,Katso kohde kartalta

Puhelin: 09 279 3237

Sähköposti: jarvenpaankasintekijat@gmail.com

Sivusto: www.villacooper.nettisivu.org

 

Villa Cooper Järvenpäässä on vuonna 1904 rakennettu, Lars Sonckin suunnittelema hirsirakennus, Ainolan ”sisarhuvila”. Näitä kahta rakennettiin Järvenpäässä samanaikaisesti. Myös Villa Cooperin alkuhistoria liittyy tiiviisti Tuusulanjärven taiteilijayhteisöön.

1930-luvulta lähtien Villa Cooperissa asui mattotehtailija Edward Cooper vaimoineen, viimeiset vuosikymmenet leskeksi jäänyt Agneta-vaimo yksin. Agneta Cooper oli innokas käsityön harrastaja ja hänen miehensä tekstiilitehtailija, siksi on luontevaa, että huvila on nykyäänkin käsityöläisten käytössä.

Järvenpään Käsintekijöiden myyntinäyttely on avoinna lähes ympäri vuoden idyllisessä Villa Cooperissa. Esillä on runsas valikoima eri materiaaleista ja monin erilaisin tekniikoin toteutettuja tuotteita mm. keramiikkaa, kudottuja tuotteita, ompelutöitä, neuleita, huovutustöitä, kynttilöitä, koruja, leluja, somisteita ja sisustustuotteita.

Avoinna yleisölle ti-su 11 - 17.
16.9. alkaen ke-pe klo 14 - 18, la-su ko 11 - 15.
Vapaa pääsy. Tervetuloa!

 

kädentaitoa

Ainolan "sisarhuvila"

Villa Cooper JärvenpääKesästä 2008 lähtien kulttuurihistoriallisesti arvokkaassa Villa Cooperissa on ollut Järvenpään Käsintekijät ry:n myyntinäyttely. 

Villa Cooper nähtävyys TuusulanjärviNäyttelystä voi hankkia Käsintekijöiden jäsenten laadukkaita käsityötuotteita, keramiikkaa, puutöitä, neuleita, kudonnaisia, huovutustöitä, koruja ym. lahjoiksi tai omaksi iloksi.

 

Kartta


 

 

© Tuusulanjärven Matkailu ry.