Seurakuntaopisto, Järvenpään kampus

Kokoukset ja ryhmämatkat

Seurakuntaopiston Järvenpään kampus

Tuusulanjärven rannalla ja Ainolan naapurissa sijaitsevalla Seurakuntaopiston kampuksella on monenlaisia tiloja kokousten, seminaarien ja juhlien järjestämiseen mukaan lukien idyllinen rantasauna. Kampuksen monimuotoiset tilat mahdollistavat mm. pienet ja intiimit perhejuhlat tai tarvittaessa vaikka 300 henkilön seminaarin.

Seurakuntaopisto sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien varrella noin 2 km Järvenpään keskustasta ja 1,3 km Ainolan rautatieasemalta. Helsinkiin on matkaa 36 km ja Helsinki-Vantaan lentoasemalle on matkaa 23 km.

Opiston puistomainen kampusalue johdattaa kävijän paikallishistorian ääreen. Otto Hjelt, jonka suvun omistuksessa alue oli 1860-1920, ja joka oli kiinnostunut luonnontieteistä, on istuttanut alueelle monipuolisen puiston. Alueella vierailevat pääsevät erityisesti kevät- ja kesäaikaan nauttimaan erilaisista puutarhaistutuksista, omenatarhasta ja Tuusulanjärven rantapoluista.

Kampusalueella toimii Seurakuntaopiston lisäksi, Kirkkopalvelut ry, Päiväkoti Valona, Kirkon koulutuskeskus sekä vammaispalveluja tuottava Eteva kuntayhtymä.

Ruokapalvelut Seurakuntaopistolla järjestetään Ravintola Yolandassa, joka on avoinna maanantaista perjantaihin sekä viikonloppuisin tilausravintolana. Ravintola Yolandan yhteydessä on kokoustila Amerikanhalli, jossa on mm. mahdollista järjestää matineoita ja pienimuotoisia tapahtumia. Nimensä kyseinen tila on saanut kiitoksena Yhdysvaltojen luterilaisten seurakuntien taloudellisesta avusta oppilaitoksen alkutaipaleella 1940-luvun lopun turbulenttina ajanjaksona.