Ruokaa Läheltä

Ruokaa Läheltä 24.9.-3.10.2021

Tapahtuma järjestetään Tuusulanjärven ympäristössä 24.9. – 3.10.2021. Tapahtumaviikon aikana järjestetään useita eri ruokatapahtumia, jotka yhdistävät paikalliset ruokatuotteet ja alueen elävän kulttuurin. Tapahtumissa yleisö voi kokea uusia ruokaelämyksiä, tutustua paikallisiin ruokatuottajiin ja kokea kulttuurin ja ruuan mielenkiintoisia yhdistelmiä. Yhteistyötä tehdään paikallisten yritysten, ruokatuottajien ja kulttuuritoimijoiden  kanssa. Ohjelma julkaistaan elokuussa 2021.

Tavoitteenamme on luoda pysyvä, vuosittainen tapahtuma, jossa juhlistetaan paikallisruokatarjontaa ja kulttuuria eri muodoissaan. Tapahtuman yhteydessä järjestetään yhteistyössä paikallisen ravintola- ja catering -alan oppilaitoksen Keudan kanssa kansainvälinen kokkikilpailu, johon on kutsuttu osallistujiksi kansainvälisen hankkeen edustajat.

Tapahtuma huomioi kestävän kehityksen periaatteet sekä tapahtuman suunnitteluvaiheessa että toteutuksessa.

Tapahtuman järjestää Tuuslanjärven Matkailu ry:n hallinnoima kansainvälinen Ruokamatkailu ja paikalliset tuotteet -hanke, jonka ensisijainen tavoite on ollut vuosittain toistuvan lähiruokaa esille tuovan elämyksellisen ruoka & kulttuuri -tapahtuman tuottaminen sekä lähiruokaan liittyvän osaamisen kasvattaminen alueella.