Tapahtumaviikonloppu 13 – 15 elokuuta 2021


Tuusulanjärven alueella on huikea tapahtumaviikonloppu elokuun puolessa välissä. Viikonlopun aloittaa Tuusulan Taiteiden Yö perjantaina 13.8.2021. Taphtumaviikonloppu jatkuu järven pohjoispäässä Järvenpääjuhlan merkeissä. Perjantai-iltana voit myös osallistua Ötököiden Yöhön.

 

Tuusulan Taiteiden Yö pe 13.8.2021

Tuusulan Taiteiden Yö on moni-ilmeinen taidetapahtuma, jossa tarjotaan kaikenikäisille jotain uutta ja jotain vanhaa tuoreesti tulkittuna. Tapahtuma sijoittuu ainutlaatuisiin Tuusulanjärven rantamaisemiiin aina Hyrylän keskustasta Tuusulanjärven rantamaisemiin. Valitse rohkeasti oma Taiteiden yön reittisi ja kulje se kävellen, pyöräillen tai maksuttomalla tapahtumabussilla ajaen. Reitti on pitkä ja tapahtumapisteitä reilusti  yli 20. Vuoden 2021 teemana on Uskallus.

Tutustu ohjelmaan: https://www.taiteidenyo.fi


Järvenpääjuhla  la 14.- su 15.8.

Järvenpääjuhla 14.–15.8. on koko kansan festivaali täynnä musiikkia, taidetta, esityksiä, toimintaa, markkinahumua, makuja, kohtaamisia ja uuden löytämisen riemua!

Kahden päivän ajan Järvenpään pulssi sykkii yötä päivää taiteiden yön hengessä ympäri kaupunkia. Kaupungin tuottaman monipuolisen ja ilmaisen festariohjelman oheen, yhteisen sateenvarjon alle muodostuu niin yksityishenkilöiden, yhdistysten ja yritysten järjestämien tapahtumien kudelma.

Tutustu ohjelmaan: https://www.jarvenpaa.fi/matkailu-ja-kulttuuri/kulttuuri/jarvenpaajuhla-2021 


Muuta tekemistä viikonloppuna

Lassilan tilalla Tuusulanjärven länsirannalla voit osallistua Ötököiden Yö-tapahtumaan Taiteiden Yön iltana klo 19 -23.

Ötököiden Yö liittyy Lassilan tilan puutarhassa nähtävissä ja koettavissa olevaan Jaetut tilat-installaatioon, jossa tutkitaan hauskalla tavalla hyönteisten ja ihmisten yhteiselon mahdollisuuksia. Installaatio on suunniteltu yhteistyössä Suomen perhostutkijain seuran kanssa, ja Ötököiden yö huipentuukin yöperhosten bongaus-tapahtumaan, jonka orkestroi seuran toiminnanjohtaja Jari Kaitila.

Vohveliaitta on auki tilaisuuden aikana.

Lue lisää: https://www.facebook.com/events/416327276432490 tai https://www.sharingspaces.fi

Lauantaina 14.8. järjestetään ensimmäistä kertaa Lammakallion festivaali. Festaripäivän aikana pääset nauttimaan livemusiikista, paikallisten ravintoloitsijoiden tarjoamista antimista sekä virvokkeista idyllisessä maalaismiljöössä. Festivaalille on bussikuljetus Järvenpään rautatieasemalta.

Tutustu Lammaskallion festivaaliin ja osta liput etukäteen: https://www.lammaskalliontila.fi/fi_FI/lammaskallion-festivaali.