Vinkit talviloman viettoon Tuusulanjärvellä

Tuusulanjärven alueella on runsaasti tekemistä ja kokemista talviaikaankin. Tuusulanjärven jäälle on aurattu luistelurata ja lähistöltä löytyy myös hyvin ylläpidettyjä  hiihtolatuja. Tarjolla on myös muuta mukavaa, esimerkiksi lumikenkäretkiä, pakohuonepelejä ja husky-ajeluita. Tuusulanjärven rannalla sijaitsevat Sarvikallion ulkoilualue ja Fjällbon puisto tarjoavat kauniit puitteet nuotioretkelle.

Mitäpä jos viipyisit pidempään ja varaisit majoituksen? Valittavanasi on sekä korkealaatuisia hotellihuoneita välijissä hotelleissa, tilavia huoneistoja että b&b -majoitusta. Katso majoitusvaihtoehdot täältä.  Talvilomapäiväsi kruunaat hyvällä aterialla paikallisissa ravintoloissa!

Alueelle voit tulla pääkaupunkiseudulta myös julkisilla kulkuneuvoilla. Katso yhteydet HSL:n sivustolta.

Olemme keränneet vinkit talviloman viettoon Tuusulanjärvellä:

Retkiluistelu Tuusulanjärvellä

Tuusulanjärvelle on aurattu luistelurata, jolle pääsee helpoiten Hotelli Gustavelundin rannasta. Aurattu rata jatkuu aina Onnelan niemen kärkeen asti.
Järvenpään Rantapuistossa on myös suosittu luistelukenttä.

Retkiluistimien vuokraus:

Hotelli Gustavelund / Sportuna

Vuokraa retkiluistimet hotellin vastaanotosta. Luistimet ovat joko SNS siteillä tai vaelluskenkään sopivilla terillä. Hinta: 20e / 2h. Varattavana myös potkukelkkoja (perinteinen tai Kickbike) 20€/2h.

Sijainti: Kirkkotie 36, 04300 Tuusula

Lisätietoja ja Varaukset: 040 5821061 Matti Karjalainen, 0400 425218 Juha Jäntti tai sportuna@gmail.com

Krapin Onnelan ranta

Hiihtolomaviikon ajan, ma-pe klo 11.00-15.00, Onnelan kodassa on tulet, taljat, kuumaa juomaa ja grillattavaa kaikkien ulkoilijoiden iloksi. Kodan läheisyydessä myös välinevuokraus: Retkiluistimet, Kicksparkit 20,00 €/2h ja lumikengät 15,00 €/2h.
Välinevuokrauksen yhteystiedot: Tony 040 966 0944 & Tero 040 717 8571. Kortti- ja käteismaksu.
Sijainti: Rantatie 34, Tuusula

Ladut ja hiihtäminen

Tuusulanjärven läheisin hiihtolatu kulkee Krapin lähellä sijaitsevalla Tuusulan golf-kentällä. Golfkentän ladun pituus on 4 km ja maasto on helppoa hiihtää. Halosenniemen läheisyydessä sijaitsee Taistelukoulun hiihtolatu, jonka pituus on 2 km.

Tuusulan urheilukeskus sijaitsee Hyrylässä. Urheilukeskuksen valaistuilla reiteillä on valot päällä klo 6-8.30 välisenä aikana ja sekä iltaisin klo 22.30 saakka. Hiihtolatuja on eri pituisia ja vaativuudeltaan vaihtelevia. Urheilukeskuksen latukarttaan voi tutustua täältä.

Etelä-Tuusulan kyläladut ovat mahtavat! 45 kilometriä upeita metsä- ja peltolatuja. Täällä voi hiihtää rauhassa, kaikki mahtuvat ladulle ja vastaantulijaa tervehditään. Hyviä taukopaikkoja esim. Myllykylän laavu sekä Professorin Pytingin nuotiopaikka. Tutustu alueeseen tarkemin täältä.

Järvenpään latuverkostoon voi tutustua täältä.

 

Retkeily- ja ulkoilureitit & nuotiopaikat

Tuusulanjärven alueella on useita ulkoilualueita, joissa voit vierailla myös talviaikaan.  Ulkoilualueilla ja luontokohteissa ei ole talvikunnossapitoa, mutta voit toki reippailla hyvin kuljettuja polkuja pitkin.  Mutta mitäpä jos tutustuisit lumisiin maisemiin lumikenkäretkellä?

Suosituin retkikohde on Tuusulanjärven länsirannalla sijaitseva Sarvikallion alue, joka tarjoaa erinomaiset puitteet koko perheen eväsretkeilyyn ja liikkumiseen. Sarvikallion laelta avautuu järvelle upea maisema, jota voi ihastella vaikkapa retkieväitä maistellessa nuotiopaikan äärellä. Tutustu Sarvikallioon artikkelistamme.

Järven itärannalla, lähellä järvelle aurattua luistinrataa ja Tuusulan Rantatietä, sijaitsee Fjällbon puisto huvimajoineen. Puiston rantaan on rakennettu tyylikäs laituri ja järven rannalla on myös suosittu nuotiopaikka.  Tutustu Fjällbon puistoon artikkelistamme.

Järvenpään Vanhankylänniemessä on Vanhankylän kartano, joka voit käydä kahvittelemassa. Vanhankylänniemessä on auki myös ihana Pytingin Puoti.

Lumikenkien vuokraus:

Krapi

Lumikengät (15,00e/pari) ja Krapin grillaussetti (5,00e/pkt) varattavissa kätevästi onlinevaraamon tai myyntipalvelun kautta. Grillaussetti sisältää Krapin Palvaamon makkaraa, kastikkeet ja lämmintä juomaa retkelle. Sijainti: Rantatie 2, 04300 Tuusula

Lisätietoja ja varaukset sivustolta.

Hotelli Gustavelund / Sportuna

Lumikenkien vuokraus, hinta 15 e / 2 h. Sijainti: Kirkkotie 36, 04300 Tuusula
Lisätietoja: 040 5821061 Matti Karjalainen, 0400 425218 Juha Jäntti tai sportuna@gmail.com

Villa Tammikko / Tammikon Talli

Metsäretken lopuksi voit viettää hetken Professorin Pytingin nuotiopaikalla, aivan Tammikon Talllin naapurissa Tuusulan Ruotsinkylässä. Lumikenkien vuokraushinta 10 e / 3 h. Sijainti: Maisalantie 209, Tuusula.
Varaukset verkkokaupasta.

Rantasaunat ja avantouinti

Krapi

Krapin alueelta löytyy yhteensä seitsemän erillistä saunaa, jotka ovat vuokrattavissa yksityiskäyttöön. Tarjolla on perinteinen savusauna, puulämmitteinen Jannen sauna ja Järvisauna. Varaukset online-varaamosta

Lammaskallion tila

Puulämmitteinen rantasauna Tuusulanjärven länsirannalla, lähellä Härmän Ratia ja Vanhankylänniemeä. Rantasaunalla on myös avanto. Saunan varaukset verkkokaupasta.

Hotelli Gustavelund

Kyöstinranta on erillinen saunakennus Tuusulanjärven rannalla. Lisätietoja ja varaukset: Hotelli Gustavelundista

 

Krapin savusauna Tuusulanjärven rannalla

Parhaat pulkkamäet

Krapin alueen hotellin takana on 20 metrin pulkkamäki avoinna joka päivä. Mukaan iloista mieltä ja oma laskuväline. Sijainti: Rantatie 2, Tuusula.

Järvenpäässä pääsee myös pulkkailemaan. Pulkkamäen löydät Rampakasta ja Paavonpolulta. Paavonpolulla on loistavan mäenlaskupaikan lisäksi laavu ja nuotiopaikka. Sijainti: Vanha Valtatie 66, Järvenpää.

Tuusulan Urheilukeskuksessa on myös pulkkamäki, sijainnin voi katsoa täältä.

Muuta mukavaa tekemistä + tapahtumat

Husky-ajelut Krapilla 20. – 28.2.2021

Hettahuskyt palaavat Krapille 20.-28.2. ajaksi. Rekiretket järjestetään päivittäin klo 10.00-16.00 (pois lukien maanantai, joka on koirien lepopäivä). Hinta 30,00 e/aikuinen, 20,00 e/lapsi. Sijainti: Rantatie 2, 04300 Tuusula.

Varaukset online-varaamosta.

Hettahuskyt Krapilla

Talviset menopelit  – koko perheen tapahtuma sunnuntaina 21.2.2021

Talvisia harrastuksia pääsee kokeilemaan Lammaskallion tilalla sunnuntaina 21.2. Tarjolla on esim. lumikenkäretki ja ruokailu. Halutessa voit myös lähteä vauhdikkaalle rekiajelulla talvisiin maisemiin Lammaskallion tilan tiluksille. Rekiajelu maksetaan erikseen paikan päällä. Rekiajelun hinta 4€/henkilö. Paikka: Lammaskallion tila, Lammaskalliontie 87, 04380 Tuusula

Varaukset ja lisätietoja: online-varaamosta.


Nuotiotulet, makkaranpaistoa ja DJ Dimlight Gustavelundin rannassa sunnuntaina 21.2.2021

Nauti tulilla makkaranpaistosta, kuumasta juomasta ja vinyylimusiikista.
DJ Dimlight tunnelmoi jäällä savikiekkojen kera
Aulabaarissa lohikeittoa, kahvia, teetä, kaakaota, vohveleita, pullaa ja virvokkeita.
Sijainti: Kirkkotie 36, 04300 Tuusula

Lumisia leikkejä -luento

Tuusulan museo järjestää verkkoluennon ”Lumisia leikkejä – talven historiaa takapihoillamme” to 25.2. klo 18 Teams-livetapahtumana. Lisätietoja: Tuusulan tapahtumakalenterista.

Pakohuonepelit

Exitcenter pakohuonepelit

Pakohuonepeli Järvenpään keskustassa ilahduttaa kovemmillakin pakkasilla.
Lisätietoja ja varaukset sivustolta

Krapin pakohuonepeli

Krapin pakohuone ”Kadonnut Kahdeksas” on avoinna. Löytääkö joukkueesi Sibeliuksen kadonneen sinfonian?
Varaukset sivustolta.

 

Kadonnutta Sibeliuksen kahdeksatta sinfoniaa etsimässä

Herkuttele talvilomaviikolla

Herkulliset kohteet talvisen ulkoilupäivän jälkeen:

Gustavelund

Lounas tarjolla ma-pe klo 11 – 14.
La 20.2. klo 11-15 lauantaibrunssilla italialaisia herkkuja Milanosta Napoliin
La 27.2. klo 11-15 lauantaibrunssilla kalevalaisia Pohjan Aikan ja Väinämöisen makuja. Torstaista lauantaihin a la carte ja artesaanipizzat klo 21.30 asti. Sijainti: Kirkkotie 36, 04300 Tuusula
Lisätietoja: https://www.gustavelund.fi/fi/ravintolat

Härmän Rati

Luomulounas tarjolla ti-pe klo 11 – 14.30 ja la 11 – 16. Sijainti: Vähäjärvenkatu 1, Järvenpää
Tutustu lounaslistaan: https://www.harmanrati.fi/lounas-ravintola-jarvenpaa-tuusulanjarvi/

Krapihovi

Blinipöytä katetaan perjantaina 26.2. ja lauantaina 27.2. lounaalle sekä illalliselle. Sijainti: Rantatie 2, 04300 Tuusula.
Lue lisää: Krapin sivustolta.

Lounaskahvila Tyyni

Järvenpään keskustassa lounas on tarjolla ma – la klo 14.30 asti. Sijainti: Sibeliuksenkatu 14, Järvenpää.
Katso lounaslista: Tyynin sivustolta.

Ravintola Kerho

Maanantaista perjantaihin buffet-lounas ja pizzat klo 11-15. Perjantaina ja lauantaina myös a la carte klo 21 asti.
Kotimaisista raaka-aineista valmistettuja leipomo- ja konditoriaherkkuja tarjolla maalaispuodissa! Sijainti: Tykkitie 1, Tuusula.
Lue lisää: Ravintola Kerhon sivustolta.

 

Muistathan tutustua yritysten omilla sivuilla turvallisuusohjeisiin ennen kohteisiin saapumista!