Minne mennä kesäaikaan maanantaisin?

Päivitetty kesäkuussa 2024.

Maanantaisin useimmat museokohteet ovat suljettuja, joten olemme keränneet vinkit kesäisen maanantain vierailulle (kesä-elokuu):

Halosenniemi

Halosenniementie 4-6, 04300 Tuusula

Näyttely: Miljoonamänty – maisemamaalauksia Pekka Haloselta ja aikalaisilta, auki ma – su klo 10 – 17 kesäkuukausina.

 

Harmaa puukirkko ja sankarihautausmaa

Tuusulan kirkko ja hautausmaa

Kirkkotie 34, 04300 Tuusula
Tuusulan kaunis ristikirkko valmistui vuonna 1734 ja on siten Suomen vanhimpia säilyneitä ristikirkkoja. Vuonna 1927 kirkko sai nykyisen, Pekka Halosen suunnitteleman värityksensä. Kirkkopuistoon on haudattu Aleksis Kivi ja Pekka Halonen. Maan kauneimmaksi sanotulla sankarihautausmaalla on 172 sankarivainajan leposija.

Kirkko on auki arkipäivisin ma – pe klo 12 – 17.

Sarvikallion virkistysalue

Sarvikalliontie 35, 04300 Tuusula
Järven länsirannalla sijaitseva Sarvikallio oli keskeinen paikka Tuusulanjärven taiteilijayhteisön piirissä. Siellä Venny Soldan-Brofeldt, Pekka Halonen ja Eero Järnefelt maalasivat usein. Varsinkin Eero Järnefeltille Sarvikallio toi mieleen Kolin jylhät maisemat ja hän nimittikin tuon paikan pikku-Koliksi. Tuusulanjärven rantojen korkein kohta oli myös tärkeä kohtaamispaikka, siellä käytiin perheiden kanssa usein retkellä.Sarvikallion laelta avautuu Tuusulanjärvelle upea maisema, jonka monet kultakauden taiteilijat ovat ikuistaneet maalauksiinsa.
Sarvikallion paikoitusalueelta pääsee näköalapaikalle joko suoraan hiekkatietä kävellen (n. 600 m) tai uuden Seittelinreitin kautta. Seittelinreitti kulkee ympyränmuotoisesti (yht. 3. 4 km).
Aleksis Kiven kuolinmökki ulkoa katsellen ja Fjällbon puisto
Aleksis Kiven kuja, 04310 Tuusula
Fjällbon puisto sijaitsee Aleksis Kiven kuolimökin läheisyydessä (yhteinen paikoitusalue) Tuusulanjärven rannalla. Täältä on hienot maisemat ja luonnonrauhaa kompanktissa muodossa. Fjällbossa sijaitsee vuokrattavissa oleva huvimaja.