Halosenniemi: Taide elää

 

Taide elää

Näyttely avoinna 12.9.–10.12.2017

Halosenniemen syksyn Taide elää -näyttelyssä on esillä jotain uutta, vanhaa ja ”vähän lainattua” taidetta. Pekka Halosen maalausten kanssa uusia ajatuksia herättävää vuoropuhelua käyvät monien tunnettujen taiteilijoiden teokset yli sadan vuoden ajalta. Esillä on lähes sata teosta Tuusulan kunnan monipuolisista taidekokoelmista sekä Pekka Halosen seuran, Martta Wendelinin Seuran, Aune Laaksosen Taidesäätiön, Amerin Kulttuurisäätiön ja L-G Nordströmin säätiön laadukkaista talletuskokoelmista. Lisäksi esillä on vielä pitkäaikaisia talletuksia yksityiskokoelmista.

Tuusulassa on vahva musiikin, kuvataiteen ja kirjallisuuden traditio, mikä jatkaa Tuusulanjärven maineikkaan taiteilijayhteisön yli sadan vuoden takaista kulttuuriperintöä. Täällä vaikuttavat edelleen valtakunnallisesti tunnustetut kirjailijat, muusikot ja kuvataiteilijat muiden aktiivisten kulttuuritoimijoiden kanssa. Tuusulan taidemuseolla on merkittävä rooli taiteen esittämisessä, tutkimisessa ja tallentamisessa. Näyttely tarjoaa nyt oivan katsauksen korkeatasoisiin taidekokoelmiin, jotka koostuvat pääosin kotimaisesta maalaustaiteesta, veistoksista sekä grafiikasta ja kuvitustaiteesta.

Talon isännän, Pekka Halosen taide on näyttelyssä pääosassa. Luonnonlyyrikkona tunnetun Halosen maisemamaalauksista kuvastuu luonnonrakkaus. Nähtävillä on nyt viimeisimpiä uutuushankintoja, lahjoituksia ja talletuksia, kuten Pekka Halosen teokset Maija ja Yrjö (n. 1898), Metsästäjä (1913), Lapset rannalla (1914), Eero Järnefeltin maalaama muotokuva Kellokosken patruunasta C. F. Carlanderista sekä Martta Wendelin Seuran viimeisin hankinta Martta Wendelinin öljymaalaus Hedelmäasetelma (1920–30-luku).

Näyttelyssä voi vertailla eri maalaustapoja teemoittain kuten esimerkiksi tunnelmia kuun tai auringonvalossa, Pekka Halosen, Marc Chagallin, Rudolf Koivun tai Risto Suomen kuvaamana. Monimuotoisia asetelmia ovat puolestaan kuvanneet Martta Wendelin, Pentti Kaskipuro, Rafael Wardi sekä Juha Ojansivu. Nyt on harvinainen tilaisuus nähdä 1900-luvun taiteen kirjoa Halosenniemen taiteilijakodissa. Yleisöopastus näyttelystä kuullaan sunnuntaisin klo 13.

Halosenniemi
Rantatie, Tuusula
puh. 040 314 3466
halosenniemi@tuusula.fi
www.halosenniemi.fi

 Risto Suomi Nimetön Halosenniemi Taide Elää

 

 

 

YHTEYSTIEDOT

Tuusulanjärven Matkailu ry

info(at)visittuusulanjarvi.fi

puh. 044 231 0856

© Tuusulanjärven Matkailu ry.