Suomi 100 juhlavuoden tapahtumia

Suomi 100 juhlavuoden tapahtumia

Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlaa vietetään vuonna 2017. Juhlavuoden valtakunnallinen teema on Yhdessä: erilaiset toimijat tekevät yhteistyössä elävää ohjelmaa koko vuoden ajalle. Vuoden aikana katsotaan menneisyyteen ja historian tapahtumiin, tarkastellaan nykypäivän Suomea sekä luodaan vahvasti suuntaa tulevaisuuteen.

Tuusulanjärvi-ilmiö

Yhdessä-teeman mukaisesti Järvenpään kaupunki ja Tuusulan kunta ovat yhdistäneet voimansa Suomi 100 -ohjelman kokoamisessa. Kunnat koordinoivat Tuusulanjärvi-ilmiö-hanketta, joka tuo esille Tuusulanjärven taiteilijayhteisön rikasta kulttuuriperintöä ja merkitystä Suomen itsenäistymiselle sekä luo osaltaan uutta Tuusulanjärvi-ilmiötä erilaisten tapahtumien kautta. Valtioneuvoston kanslia on hyväksynyt hankkeen osaksi valtakunnallista Suomi 100 -ohjelmakokonaisuutta.

Juhlavuonna Tuusulanjärvi-ilmiön alla on luvassa runsas tapahtumatarjonta sekä Järvenpäässä että Tuusulassa. Tarjonnassa huomioidaan eri kohderyhmät, kuten lapset, nuoret, ikäihmiset ja maahanmuuttajat.

Juhlavuoden ideoimiseen ja toteuttamiseen on kutsuttu mukaan kaikki kuntalaiset. Kuntien ohella ja kumppaneina tapahtumia järjestävätkin paikalliset oppilaitokset, yhdistykset, yritykset ja asukasliikkeet.

Juhlavuoden kuulumisia ja tapahtumia:
www.jarvenpaa.fi/suomi100
www.facebook.com/suomi100jarvenpaassa
www.tuusula.fi/suomi100
www.suomifinland100.fi

 

YHTEYSTIEDOT

Tuusulanjärven Matkailu ry

info(at)visittuusulanjarvi.fi

puh. 044 231 0856

© Tuusulanjärven Matkailu ry.